Monitör dahil 12000 TL'ye Sistem Önerisi

Andrew Latimer

Decapat
Selam herkese.

Belirttiğim fiyat civarında bir bilgisayar toplamak istiyorum. Bilgisayarı çoğunlukla dijital resim, belki render, 3D ve stream için kullanacağım. Bunun yanında bazı AAA oyunları da oynayacağım.

Aradığım özellikler:
Monitörün 2560x1440 çözünürlükte olması, IPS Panel olması, LED olması. 27'' olması.
Refresh rate/ms, 144 Hz'e çıkması önemli değil. Çünkü zaten bunun için ilerleyen zamanlarda ayrı bir ikinci monitör almayı düşünüyorum. Hem 144 hem 2K olunca fiyatlar uçuyor. Neden ayrı ayrı alıyorsun bir tane pahalı 144Hz/2K al diyorsanız belirtin lütfen. Bilgisayardan çok anlamıyorum.
İşlemci için Ryzen 7 2700X düşünüyorum.
Ekran kartı için bir 1070 Ti düşünüyorum. Oyun önceliğim olmadığı için, mesela bir Destiny 2'yi yüksek ayarlarda temiz çalıştırsın yeterli. Bu nedenle 2070, 2080 vs. düşünmüyorum.
SSD 500 GB olmalı.
16 GB RAM olmalı. Daha sonra 32'ye çıkartmayı düşünüyorum imkanım olursa.
2TB Hard drive olmalı.
Kasanın ışıklı, tasarımlı vs. olmasına gerek yok. Ferah, işlevsel bir kasa olması yeterli.

Birkaç sorum daha var, bilgili arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

Amazon veya Newegg'den alırsam TR'ye göre daha ucuza gelir mi gümrük dahil? Garanti gibi dezavantajları nelerdir? Yurtdışından toplamak hakkında ne düşünüyorsunuz?
Avrupa'ya gidip satın alırsam uçak bileti ve birkaç gün konaklama dahil daha ucuza gelir mi? (Avrupa'ya sırf bunun için gitmeyeceğim tabii ki.)
Gümrükten 30 dolar altı vs. yazdırarak kaçış mümkün müdür?
Black Friday'de şişirilmiş fiyat üzerinden indirimler yapılacağı için pek fırsat beklemiyorum, zaten bilgisayar parçalarına çok indirim gelmiyor diye biliyorum. Yanlış mıyım?

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı