Monitör dahil 14.500 TL'ye sistem toplama

Makaleler
20
Merhabalar. Yakın zamanda bir sistem topladım ve monitör dahil 14.500 TL tuttu. Bazı ürünleri kampanya ile aldım ama sanki bu paraya daha iyi bir sistem toplayabilirmişim gibi hissediyorum. Sistem şu bileşenlerden oluşmaktadır:

KASA: Cooler Master MB511 A-RGB Mid Tower Kasa

PSU: Cooler Master MWE 650W +80 Bronze V2

ANAKART: Asus ROG Strix B550-F Gaming

RAM: Kingston HyperX Predator 16 GB (x2 8GB) 3200MHZ CL16 RGB DDR4

İŞLEMCİ: AMD Ryzen 5 5600X

SOĞUTUCU: Cooler Master Masterliquid 240mm RGB Sıvı Soğutucu

EKRAN KARTI: Asus Dual RTX 2070 Super OC Edition

SSD: Samsung 970 EVO 500 GB M.2 SSD

MONİTÖR: MSI Optix G241 Full HD 144Hz 1ms

Hedefimde RTX 3070 vardı ancak çok pahalı fiyattan satışa çıktı ülkemizde. Onun yerine Gaming Gecesi'nden RTX 2070 Super'i 4400 TL'ye aldım. Sistemdeki birçok ürünü kampanyalı fiyattan aldım ve monitör dahil yukarıdaki parçaların hepsine 14.500 TL ödedim. Bu fiyata monitör dahil daha iyi bir sistem toplanabilir miydi yoksa bu paraya topladığım sistem iyi mi?

Ekran kartını RTX 3070 öneriridim ve palit olan modeli şuanda Hepsiburada'da 6700 TL ancak satın almışsın anladığım kadarıyla ve bütçeni de aşacaktı eğer linkini attığın kartı linkteki fiyattan almadıysan. Güzel sistem hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan.

Ekran kartını Gaming Gecesi'nden 4399 TL'ye aldım. RTX 3070 alırdım ancak parçaları en ucuz olanlardan seçip full HD monitör seçmek zorunda kalabilirdim. Öyle yapsam daha mı iyi olurdu bilemiyorum zaten onda kararsız kaldım
3070’li sistem toplanılabilirdi. Fakat dengeli olmazdı. Sisteminizi gayet güzel. Dengeli ve ileriye dönük bir sistem olmuş. Hayırlı olsun umarım sorunsuz kullanırsınız.
Teşekkür ederim

Hocam her zaman daha iyisi oluyor. 1000 TL ucuza aldığınız şey 1500 TL ucuza satılabiliyor. Ben de 4900 TL’ye MSI 2070S Gaming X Trio aldım. Belki 4500’e düşecek belki 6000 TL aşağısına düşmeyecek. Bilemeyiz. Sisteminiz gayet güzel. İleride bir ekran kartı eklediğinizde sorunsuz kullanabilirsiniz. Tek eksik 650W yerine daha yüksek bir PSU olabilirdi. Fakat o zamanda diğer parçalardan kısmak zorunda kalabilirdiniz. Kafanız rahat olsun yani. Güle güle kullanın.

Aslında PSU, kasa ile birlikte dahili olarak geldi. Fakat ikisinin olduğu link bulamadım. RTX 2070 Super için de 650W yetiyormuş. Kasa ile birlikte ucuza geldiği için onu ayrı almadım. Teşekkür ederim

Ekran kartını ciddi bir indirimle satın almasaydın bende 3070 ile kurardım o sistemi ama dengeli olmazdı. B450 anakart ve Ryzen 5 3600x ikilisi ile devam etmen gerekebilirdi. Hayırlı olsun sistemin.

Dengeli olması açısından 2070S daha iyi olmuş.
PSU her ne kadar güzel olsa da o kadar bütçe varken daha iyi bir PSU alınabilirdi.
Kasa ile dahili olarak geldi. KAsa, linkteki PSU ile birlikte 1300 TL'ye geldi ama aldığım dönemde yani 1 ay evvel sadece kasanın fiyatı garip bir şekilde 950 TL idi. CM 750W +80 Gold istiyordum ama 1000 TL'den aşağıda yok o ve muadilleri. O yüzden PSU dokunmadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…