Monitör Dahil 2500 TL'ye Oyun için Sistem Önerisi

135 TL daha fazla verip şunları alabilirsin;Eki Görüntüle 288879
Her açıdan kötü bir sistem.

APU sistem önermeye gerek yok. APU sistem ile PUBG gibi oyunlarda medium ayarlarda istediği 30-40 FPS'i alamaz.
Hele Donanım Arşivi'ninki yerine daha iyi bir şey dizilebilir. APU'larda çift kanal RAM ve yüksek Mhz şart gibi bir şey. Yine 4 RAM slotu da gerekli. Neyse konuya dönelim, X4 950 + RX 560 dizilebilir;

AMD ATHLON X4 950 3,8GHz BOX (AM4)(VGA YOK)
Msı Amd B350m Pro-vdh Am4 Ryzen/athlon Ddr4 Usb3 M.2 Micro Atx An - n11.com
SAPPHIRE PULSE RX560 11267-19-20G 2GB DDR5 128Bit
Gskill Aegis 8GB DDR4 3000Mhz RAM F4-3000C16S-8GISB - Nanokatalog
Toshiba P300 1TB 7200Rpm SATA 3.5'' (Bulk) HardDisk HDWD110UZSVA - Nanokatalog
FSP FSP500-60AHBC 500W AKTIF PFC 85+ POWERSUPLY
TX K8S 1xMavi LED Fan USB3.0 ATX Kasa (TXCHK8S) Fiyatı
Acer KG221QBMIX 21.5'' 1ms 75Hz (Analog+HDMI) Freesync Full Fiyatı
İsterseniz bütçeyi 60₺ civarı artırıp olabildiğince yüksek uyumlu şu üstteki sistemi toplayın, isterseniz de şu alttaki sistemi toplayın;
AMD ATHLON X4 950 3,8GHz BOX (AM4)(VGA YOK)
MSI B350M PRO-VD PLUS AMD B350 Soket AM4 DDR4 mATX - incehesap.com
Toshiba P300 1TB 7200Rpm SATA 3.5'' (Bulk) HardDisk HDWD110UZSVA - Nanokatalog
SAPPHIRE PULSE RX560 11267-19-20G 2GB DDR5 128Bit
Gskill Aegis 8GB DDR4 3000Mhz RAM F4-3000C16S-8GISB - Nanokatalog
FSP CMT110A PENCERELİ MIDTOWER 500W KASA
BenQ 21.5 GW2270H 5ms Analog+ HDMI Full HD VA Monitör

İki sistemde de istediğiniz oyunları güzel ayarlarda 60 FPS barajının üstünde oynatır. İki sistem de APU sisteme oranla çok daha performanslıdır. X4 950'yi OC ederek daha performanslı kullanabilirsiniz. B350m anakart ile ilerde sistemi güncelleyebilirsiniz. Güncellemeye işlemci ve RAM'den başlarsınız, ekran kartı yeterli.
Birinci sistemde anakartı ucuza gelsin diye N11'den seçtim. Birinci sistemin monitörü 1 ms 75Hz ve FreeSync desteği var. FreeSync desteği olduğu için ekran kartıyla uyumlu çalışıyor, ekranda yırtılma olmuyor.
İkinci sistemde N11 gibi bir site kullanmadım. İkinci sistemin monitörü 75Hz'e çıkartılabiliyor ve VA panel. Yani görüntüyü geniş açılardan daha iyi daha parlak iletiyor, kısaca daha iyi görüntü veriyor diyebiliriz. İkinci sistemin kasası daha kaliteli sağlam bir kasa.

Huuhh yoruldum

Not: Nanokatalog'tan aldığınız her ürünün Türkiye stok durumunu sorun.

Arkadaş tek bir site üzerinden istemiş, onu da halledebilirsek süper olur o zaman

Arkadaşın da yorumda belirttiği gibi tek bir site üstünden olması gerekiyor. Onun dışında eline sağlık, uğraştığın için teşekkürler fakat 2 sistem arasında kaldım hangisi sizce daha iyi? x4 950'de herhangi bir problem yaşar mıyım ısınma problemi falan? ve upgrade ettiğim zaman herhangi bir sıkıntı çıkarır mı bu 2 sistem? Ayrıyetten youtubeden izlediğim videolarda apu sistem daha yüksek fps alıyor.

Son düzenleme:
Ben 2. sistemi öneririm. Çünkü kasa daha kaliteli. İleride kasa değişimine gerek kalmaz.

Tek bir site üzerinden bu fiyata böyle bir sistem im-kan-sız.

Yeterince açıkladım ama yine de kısa özet geçeyim;
Birinci sistem 60₺ civarı daha pahalı ama monitörü daha iyi ve uyumlu.
İkinci sistemin kasası daha iyi ve 2500₺'yi aşmıyor.

Isınma problemi yaşamazsın. Uprage ettiğinde en ufak bir sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum. Çünkü ileriye dönük parçalar seçili.

Yavaş yavaş uprage edeceğin için bu sistemi topladım, direkt GTX 2060 falan takıcam diyorsan APU toplanabilir. Bir de hangi videoyu izledin? Bu 2 sistem de toplanacak APU sistemden yaklaşık 2 kat daha fazla FPS alır.

Vallaha bunu al diyemeyeceğim çünkü çok kararsız kaldım.

Video link bulamayacağım fakat youtubeye rx 560 + x4 950 yazdım ve ryzen 2400g yazdım, 2 sistemin de videolarını izledim fakat rx 560lı sistemin daha düşük kaldığını gördüm. Genel olarak videolarda durum böyle.

Hocam o fiyata APU sistem en iyisi
Sinerji Neon Serisi (Donanım Arşivi) Ryzen 5 2400G/8 GB/1 TB/APU Vega

Sen bu sistemden şaşma bence. Sistem yeni nesil APU işlemci B350 4 slot RAM ve M2 destekli anakart ve kasanında gideri var o fiyata anca bu kadar. Eğer 2X4 3000 RAM alacaksan SSD eklemeni öneririm SSD 1 TB HDD ve 8 GB RAM ile 3379 TL oluyor gayen normal bence. 300-400 TL ye 60 Hz 24 İnç birde monitör alırsan senini işini görür. Fiyat olarak biraz çıkabilirim dersen 600 TL ye AOC 75 Hz 1 ms monötörünü öneririm.

Şaşmama nedeni nedir acaba? APU sistem en iyisi falan değil. Abartmamak gerekir. Zaten APU alacaksa da o sistem alınmamalı.

Şaşmama nedeni nedir acaba? APU sistem en iyisi falan değil. Abartmamak gerekir. Zaten APU alacaksa da o sistem alınmamalı.

O bütçe için diyorum. Tamam ozaman iyisi değilse 2000 TL bütçe ile daha iyi performanslı bir ürün çıkarda görelim APU işlemci olmasın normal işlemci ve ekran kartlı. Sistem yeni ve geliştirmeye açık olsun.

Adam çıkarttı ya. Bence de APU alınmamalı bu sistem için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…