Monitör dahil ₺4.800 sistem toplama

Alp Deşiş

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, olağanüstü bir durum olmaz ise eğer RX 570 8 GB ve i3-9100F tabanlı bir sistem almayı düşünüyorum. Sistemin içinde 22 inç bir monitör de mevcut. Sorum şu: En fazla 4.800 tl'ye monitör dahil daha iyi bir sistem toplanabilir mi? Detaylı yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Arkadaşlar, olağanüstü bir durum olmaz ise eğer RX 570 8 GB ve i3-9100F tabanlı bir sistem almayı düşünüyorum. Sistemin içinde 22 inç bir monitör de mevcut. Sorum şu: Bu fiyata monitör dahil daha iyi bir sistem toplanabilir mi? Detaylı yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
650 lira civarına güzel monitör biliyorum. Kalan paraya kasa toplasak desek. Emin olmam için linkleri atar mısınız?

1-Güç kaynağı C4, Sharkoon olan ile değiştirin.
2-SSD kronik sorunlu Kingston 250 GB A2000 ile değiştirin.
3-i3-9100F önermiyorum.
Özetlemek istersem, bunları yapsan bile alınabilecek bir sistem değil. Yarın daha iyi bir sistem toplamaya çalışacağım.

Peki bekliyorum. Bu arada i3-9100F'i değerindeki Ryzen işlemcilere tercih etmemin sebebi 9100F'in oynadığım oyunlardaki performansının daha iyi olması.

Peki bekliyorum. Bu arada i3-9100F'i değerindeki Ryzen işlemcilere tercih etmemin sebebi 9100F'in oynadığım oyunlardaki performansının daha iyi olması.
Hocam günaydın, size bir sistem ayarlamışım fena :D. Hem daha fazla performans alacaksınız hem de daha kaliteli bir sistem oldu :).
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anakart : Gigabyte B450M S2H AMD B450 3600 MHz (OC) DDR4 Soket AM4 mATX Anakart Fiyatları ve Özellikleri
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İşlemci : AMD RYZEN 3 3100 4 Core, 3,60-3.90GHz 65W Wraith Stealth FAN AM4 Tray MPK
Ram : Adata XPG Gammix D30 8GB 3000MHz DDR4 Ram Fiyatı
Ekran Kartı : Inno3D GTX1650 SUPER Twin x2 OC 4GB 128Bit GDDR6 | En Ucuzu Akakçe
Depolama : GIGABYTE GP-GSTFS31240GNTD 240GB Sata3 SSD Disk | En Ucuzu Akakçe
Kasa : DarkFlash Pollux Mesh Led Fanlı ATX Oyuncu Kasa Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Güç Kaynağı : FSP FSP500-60AHBC 500W AKTIF PFC 85+ POWER SUPPLY
Toplam : 4847 TL

İ3 9100F gibi ölü bir işlemci yerine Ryzen 3 3100 tercih edildi.
Kronik sorunlu bir SSD yerine Gigabyte 240 GB 500mb/420mb bir SSD tercih edildi.
Muhtemelen sorunlu olabilecek bir RX 570 yerine daha güçlü ekran kartı olan GTX 1650 Super tercih edildi.
Çöp bir PSU Powerboost 550w 80+ yerine FSP 500w 85+ PSU tercih edildi.

Özetlemek gerekirse, 30 lira daha ucuza kat kat daha güçlü ve kat kat daha kaliteli sorunsuz oyun oynayabileceğiniz sistem ayarladım şimdiden hayırlı olsun :). Monitörü ellemedim o güzel.
Buyurun bu da test videosu. Her şey FPS değeri değildir işlemcinin uzun ömürlü olması da çok önemlidir. Zaten görüldüğü üzere Ryzen 3 3100 daha yüksek FPS değerleri sunuyor :).

Son düzenleme:
Hocam günaydın, size bir sistem ayarlamışım fena :D. Hem daha fazla performans alacaksınız hem de daha kaliteli bir sistem oldu :).
Anakart : Gigabyte B450M S2H AMD B450 3600 MHz (OC) DDR4 Soket AM4 mATX Anakart Fiyatları ve Özellikleri
İşlemci : AMD RYZEN 3 3100 4 Core, 3,60-3.90GHz 65W Wraith Stealth FAN AM4 Tray MPK
Ram : Adata XPG Gammix D30 8GB 3000MHz DDR4 Ram Fiyatı
Ekran Kartı : Inno3D GTX1650 SUPER Twin x2 OC 4GB 128Bit GDDR6 | En Ucuzu Akakçe
Depolama : GIGABYTE GP-GSTFS31240GNTD 240GB Sata3 SSD Disk | En Ucuzu Akakçe
Kasa : DarkFlash Pollux Mesh Led Fanlı ATX Oyuncu Kasa Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Güç Kaynağı : FSP FSP500-60AHBC 500W AKTIF PFC 85+ POWER SUPPLY
Toplam : 4847 TL

İ3 9100F gibi ölü bir işlemci yerine Ryzen 3 3100 tercih edildi.
Kronik sorunlu bir SSD yerine Gigabyte 240 GB 500mb/420mb bir SSD tercih edildi.
Muhtemelen sorunlu olabilecek bir RX 570 yerine daha güçlü ekran kartı olan GTX 1650 Super tercih edildi.
Çöp bir PSU Powerboost 550w 80+ yerine FSP 500w 85+ PSU tercih edildi.

Özetlemek gerekirse, 30 lira daha ucuza kat kat daha güçlü ve kat kat daha kaliteli sorunsuz oyun oynayabileceğiniz sistem ayarladım şimdiden hayırlı olsun :). Monitörü ellemedim o güzel.
Buyurun bu da test videosu. Her şey FPS değeri değildir işlemcinin uzun ömürlü olması da çok önemlidir. Zaten görüldüğü üzere Ryzen 3 3100 daha yüksek FPS değerleri sunuyor :).
Güzel sistem toplamışsınız lakin her parçayı farklı siteden almışsınız :D Montajdan anlamadığım için bütün parçalar tek bir sitede olsaymış daha iyi olurmuş. Ama yine de elinize sağlık, teşekkürler. Değerlendireceğim.

Güzel sistem toplamışsınız lakin her parçayı farklı siteden almışsınız :D Montajdan anlamadığım için bütün parçalar tek bir sitede olsaymış daha iyi olurmuş. Ama yine de elinize sağlık, teşekkürler. Değerlendireceğim.
Rica ederim :). Şunu da belirtmekte fayda var. Eğer alacaksanız işlemcinin kutusu yok. Fiyattan kısmak için öyle bir yol seçtim. Bunu almanız çok daha mantıklı olacaktır çevrenizde anlayan bilgisayarcı felan varsa verirsiniz yapar.
Buna mı karar verdiniz?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı