Biraz araştırma yaptıktan sonra bir sistem toplamaya karar verdim, aşağıya topladığım sistemi bırakıyorum. Bilgisayarda genel olarak kullanacağım uygulamalar; içeriğinde fazlaca hatch bulunan büyük şantiye autocad, ideCad, sta4cad, SAP2000 projeleri. Oyunlar ise PUBG, LoL, Apex, CS:GO. Oluşturduğum sistemi +4 yıllık süreçte kullanıp daha sonra yükseltmeyi düşünüyorum. Donanım konusunda önerileriniz nelerdir, değiştirmem gereken parçalar var mı?
NOT: Gün içinde oyuna çok vakit harcamıyorum, akşamları eğlencesine 2-3 saat giriyorum o yüzden şu anda bütçeyi de fazla aşmamak amacı ile 60Hz monitör tercih ettim.
Bence güzel toplamışsın. Kasa hakkında bilgim yok fakat SSD Toshiba marka biraz sıkıntı yaşayanlar olmuş bütçeniz varsa daha kaliteli bir SSD öneririm.
Ekran kartına gelince Vega 56 nedense popüler olmayan ama 2060 seviyesinde bir kart. Gigabyte modelinin kronik sıkıntısını biliyorum ama diğer modeller için böyle bir şey duymadım. Bunu detaylı bir araştırın. F/P açısından en güzel kartlardan biri diyebilirim
Bence güzel toplamışsın. Kasa hakkında bilgim yok fakat SSD Toshiba marka biraz sıkıntı yaşayanlar olmuş bütçeniz varsa daha kaliteli bir SSD öneririm.
Ekran kartına gelince Vega 56 nedense popüler olmayan ama 2060 seviyesinde bir kart. Gigabyte modelinin kronik sıkıntısını biliyorum ama diğer modeller için böyle bir şey duymadım. Bunu detaylı bir araştırın. F/P açısından en güzel kartlardan biri diyebilirim
Yorumunuz için teşekkürler şu anda Toshiba SSDyi çıkartıp Adata M2 512Gb Ssd koyamyı düşünüyorum sisteme. Bu sistemin benim için ortalama ömrü nedir? Ömrünü tamamladıktan sonra hangi bileşenlerini değiştirmem sisteme seviye atlatır, bilgilendirirseniz sevinirim. Bu arada bi tık üste çıkabilirsen Ryzen5 3600 alacağım.
Ekran Kartı GV-RXVEGA56GAMING OC-8GD Gigabyte RX Vega 56 Gaming OC 8GB PCI-e 3xHDMI 3xDP incelemesi ve teknik özellikleri en ucuz fiyat ile Nanokatalog'da!
www.nanokatalog.com
Kalan 300'e 1TB HDD alırsın.
Veya 2100 Vega 56'ya vereceğine 2400'e RX 5700 al.
Ekran Kartı GV-RXVEGA56GAMING OC-8GD Gigabyte RX Vega 56 Gaming OC 8GB PCI-e 3xHDMI 3xDP incelemesi ve teknik özellikleri en ucuz fiyat ile Nanokatalog'da!
Sadece biraz geç gelir.(En geç 1 ay) Beklerim diyorsan az para değil 300TL. Ayrıca Gigabyte'nin soğutmasının daha iyi olduğunu düşünüyorum. Fotolarından anlaşılacağı üzere neredeyse 3 slotluk bir soğutma bloğu var.
Sadece biraz geç gelir.(En geç 1 ay) Beklerim diyorsan az para değil 300TL. Ayrıca Gigabyte'nin soğutmasının daha iyi olduğunu düşünüyorum. Fotolarından anlaşılacağı üzere neredeyse 3 slotluk bir soğutma bloğu var.
Anladım, teşekkürler. Şu piyasada, ülkede çakalın çok olduğunu varsayarak 2400e rx5700 ün yanından geçebileciğimi düşünmüyorum her ne kadar Amd bu fiyattan açıkladıysada.
Anladım, teşekkürler. Şu piyasada, ülkede çakalın çok olduğunu varsayarak 2400e rx5700 ün yanından geçebileciğimi düşünmüyorum her ne kadar Amd bu fiyattan açıkladıysada.