Monitör Dahil 7500 TL Photoshop İçin Sistem Toplama

Ghost0628

Kilopat
Merhaba, 7500 TL'ye arada oyun da oynayacağım, daha çok photoshop işleri için sistem toplamak istiyorum. İşlemci ve ekran kartını nasıl tercih etmeliyim?

Bence bilgisayardan cok monitore onem vermelisiniz bu konuda. RX570 veya RX580'li bir bilgisayar isinizi fazlasiyla gorur. Islemciyi de AMD Ryzen olarak tercih ederseniz oynayamayacaginiz oyun yoktur.

Oyun için ekran kartı ve işlemciyi dengeli olarak şöyle bir şey alınabilir:
Screenshot_20191117_110455_com.android.chrome.jpg

Kalan para ile güzel bir IPS monitör alınabilir diye düşünüyorum.

Ben çizim konusunda pek anlamıyorum ama işlemci önemli ise @efedesu dediği gibi Ryzen 3700X alıp ekran kartı RX570, 580 gibi bir şey alınabilir.

Photoshop programı için istiyorsan Intel işlemciler Ryzen işlemcilerden daha performanslı bu programda. Amacın sadece Photoshop ve oyun ise Intel almanı öneririm.
İşlemci: RAM:
Corsair Corsair 16 GB 2x8GB DDR4 3000Mhz Ram (Bellek) - CMK16GX4M2D3000C16 AK534CRS054 | Trendyol
Anakart: İşlemci Soğutucusu: Kasa ve PSU: Monitör: Ekran kartı: SSD: https://www.hepsiburada.com/adata-x...RnwNWyevowQrTGdlSRYxGusQKKn7U6XxoCrg8QAvD_BwE
HDD:

Photoshop'u biraz fazla abartmış arkadaşlar bence, Adobe Premiere falan olsa neyse. Benim 2017 model dahili ekran kartlı, i5-5350U işlemcili, 8GB DDR3 RAM'li Macbook Air'imde bile sıkıntısız çalışıyor Photoshop. İşlemciye abanmanızı gerektirecek bir durum yok, gidip de Ryzen 7 3700X'lere para saçmayın boş yere. Ryzen 5 3600 size fazlasıyla yeter. Şöyle bir şeyler tavsiye ederim ben.

sinerji.jpg

Gerçi attığım listedeki monitör pek iyi değilmiş sanırım. Şu model alınabilir onun yerine:

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı