Bende en son böyle bir şey olduğunda ekran kartımın yandığını öğrenmiştim. (GTX 760'dı)Merhaba dostlar, benim ekranda renkler kaydı yanı bazı renkler karısık gözüküyor ve ekranda full hafif kırmızılık var. Sorunu nedir ve çözümü nedir cok pahalıya patlar mı?
Bende en son böyle bir şey olduğunda ekran kartımın yandığını öğrenmiştim. (GTX 760'dı)fotoğraf paylaşırsanız daha yardımcı olabilirim.
Bilgisayarı televizyona bağlayıp deneyin. Orda sorun yoksa monitörün paneli sorunludur.İnşallah değildir cünkü en kötüleri bile cok pahalı ya. 1650 vardı bende fotoğraftaki kadar cok fazla değil ama var yine de işim yüzünden parlak cıkmış ve ekran kartı ne önerirsiniz? Ucuz ama kaliteli olursa dadundan yenmez.
Şimdi öncelikle hocam kasa kaynaklı mı yoksa monitör kaynaklı mı onu öğrenmemiz gerek. Başka bir bilgisayara monitörü bağlayıp deneyin veya bu PC'ye başka bir monitörü bağlayın. Böylece sorunun ne kaynaklı olduğunu öğrenmiş oluruz. Renk ayarlarını sıfırlayın, yine olmuyorsa son çare kabloyu değiştirin.İnşallah değildir cünkü en kötüleri bile cok pahalı ya. 1650 vardı bende fotoğraftaki kadar cok fazla değil ama var yine de işim yüzünden parlak cıkmış ve ekran kartı ne önerirsiniz? Ucuz ama kaliteli olursa dadundan yenmez.
Şimdi öncelikle hocam kasa kaynaklı mı yoksa monitör kaynaklı mı onu öğrenmemiz gerek. Başka bir bilgisayara monitörü bağlayıp deneyin veya bu PC'ye başka bir monitörü bağlayın. Böylece sorunun ne kaynaklı olduğunu öğrenmiş oluruz. Renk ayarlarını sıfırlayın, yine olmuyorsa son çare kabloyu değiştirin.
Kablo denettirmek çok da önemli değil hocam bir monitörü test ettirseniz fena olmaz.Yani sıkıntı kasadaysa ekran kartı, monitördeyse de kabloları. Ben o siyah kabloyu götürmüştüm ama bir cihazla baktı sağlıklı sıkıntısız demişti.
Monitörünüz VGA bağlantısına sahip. VGA'da eğer kablo porta düzgün takılmazsa görüntünün maviye, kırmızıya dönmesi gibi sorunlar olabiliyor. Mavi uçlu kabloyu hem monitördeki hem de bilgisayardaki taraftan güzelce oturtun.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.