Monitör Frekansı

Gokhan Turker

Hectopat
Katılım
23 Temmuz 2013
Mesajlar
73
Arkadaşlar şu zamanlarda hepimiz kulalndığı monitörler standart olarak 58-60 hz. Peki oyunlarda alınana 60 üstü fps ler gereksiz mi kalıyor bu durumda ? Zaten ekran saniyede 60 defa yenileniyor saniyede bu bağlamda mesela 120 fps 140 fps almak gereksiz mi kalıyor oyunlarda yoksa daha farklı bir cevabı mı var bu sorunun ?
 
60 HZ monitörlerde 60 FPS'nin üstüne çıkamazsın diye duymuştum, doğru mu bilmiyorum. Ama zaten 30 FPS'den üstünü algılayamıyor insanın gözü.
 
Öncelikle FPS ile Hertz hemen hemen aynıdır. Sizin monitörünüz 60 Hertz ise saniyede en fazla 60 kare yenileyebilir. Yani 60 FPS'yi destekler diyebiliriz. Bu arada hareketli sahnelerde 30 ile 60 fps arasındaki fark gerçekten anlaşılıyor. Yanlışım varsa düzeltin.
 
60 hz destekli bir monitörde 60 fps'den fazlasını alamazsın. 50 fps'den yukarısını göz algılamaz. Peki hz'nin önemi nedir? Hz'nin önemi şudur: 3d destekli oyunlarda gerçekçilik payını, 3d'nin kalitesini arttırmak istiyorsanız hz miktarı yüksek monitör kullanmanız gerekecektir.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı