Monitör görüntü kalitesi

Mrjoeblack

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, şu anda entegre grafik kartımı kullanmaktayım. Monitörüm VGA.
Ekran kartı satın alacağım, ekran kartı satın aldığım zaman HDMI veya DVI çeviri ile monitöre görüntü verdiğim zaman görüntü daha iyi olacak mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yan monitör olarak kullandığım monitör eski bir monitör. VGA çıkışlı bir monitör.
VGA dan HDMI dönüştürücü ile kullanıyorum.

Satın aldığı dönüştürücünün sorun oluşturan kullanıcılar olduğunu gördük.
Sorunsuz çalışan ve işlevini doğru yapan bir dönüştürücü sorun çıkartmaz renk kalitesinde ve panel kalitesinde.
Ancak şu durumlar olabiliyor 60 Hz üzerine çıkamama gibi etkenler. 75 Hz monitörlerde bu sorunu yaşayan oldu. Benim aldığım çevirici ile 75 Hz değerini görebiliyorum.

VGA üzerinden çevirici ile bir bağlantı alsan dahi şu an gördüğün durumdan daha iyi hale gelmez.
Sadece VGA çıkışını çevirmiş olursun bu cihazlarla. Ekran kartı üzerinde VGA çıkış varsa eğer çevirici kullanma gerek yok.

Yan monitör olarak kullandığım monitör eski bir monitör. VGA çıkışlı bir monitör.
VGA dan HDMI dönüştürücü ile kullanıyorum.

Satın aldığı dönüştürücünün sorun oluşturan kullanıcılar olduğunu gördük.
Sorunsuz çalışan ve işlevini doğru yapan bir dönüştürücü sorun çıkartmaz renk kalitesinde ve panel kalitesinde.
Ancak şu durumlar olabiliyor 60 Hz üzerine çıkamama gibi etkenler. 75 Hz monitörlerde bu sorunu yaşayan oldu. Benim aldığım çevirici ile 75 Hz değerini görebiliyorum.

VGA üzerinden çevirici ile bir bağlantı alsan dahi şu an gördüğün durumdan daha iyi hale gelmez.
Sadece VGA çıkışını çevirmiş olursun bu cihazlarla. Ekran kartı üzerinde VGA çıkış varsa eğer çevirici kullanma gerek yok.

ben de bunu düşünüyorum yani monitör de sadece VGA girişi var, ekran kartında VGA+HDMI var diyelim, HDMI'dan çevirici ile görüntüyü alsam daha mı kaliteli olacak ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı