Monitör görüntü vermiyor ama sistem çalışmaya devam ediyor

Merhabalar ben 2 gündür bir sorun yaşıyorum sorunum ise internette dolaşırken veya oyun oynarken aniden ekran gidiyor ve kasa çalışıyor. Kapatıp açınca hiçbir şey yokmuş gibi açılıyor, ekran kartı ve işlemci sıcaklıklarım normal. Sizce sorun nerededir?

Ankartım: ASUS M5A78L-M lx.
İşlemcim: FX-6300.
RAM: 6 GB.
Ekran kartı: GTX 750 Ti.
PSU: 250W.

Hocam sistem özellikleri bakınca direkt PSU sırıtıyor o sisteme 250W asla yetmez. Markası nedir güç kaynağının bir de dandik marka ise imkansız. Belirttiğiniz gibi oyunlarda kapanıyorsa bilgisayara ekstra güç biniyor güç kaynağı bunu karşılayamıyor ise kapanabilir. Yani ekran kartını denemeniz gerek bu hatada ekran kartı hatası gibi duruyor ama PSU'da oradan sırıtıyor ona dikkat edin. Benim fikrim güç kaynağından yana.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sistem özellikleri bakınca direkt PSU sırıtıyor o sisteme 250W asla yetmez. Markası nedir güç kaynağının bir de dandik marka ise imkansız. Belirttiğiniz gibi oyunlarda kapanıyorsa bilgisayara ekstra güç biniyor güç kaynağı bunu karşılayamıyor ise kapanabilir. Yani ekran kartını denemeniz gerek bu hatada ekran kartı hatası gibi duruyor ama PSU'da oradan sırıtıyor ona dikkat edin. Benim fikrim güç kaynağından yana.

Markası Casper hocam.

Dahilli ekran kartında denedin mi?

Hayır daha deneme şansım olmadı. Dün kapandığı saatten beri daha kapanmadı şu an eğer bir daha kapanırsa onboard takıp 1 2 gün öyle bakacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Markası Casper hocam.

Hayır daha deneme şansım olmadı. Dün kapandığı saatten beri daha kapanmadı şu an eğer bir daha kapanırsa onboard takıp 1 2 gün öyle bakacağım.
hocam casper marka 250w bir psu çok dandiktir. Normalde ekrana görüntü gelmeyip bilgisayarın çalışması ekran kartının bozulması, arızalanması ile ilgilidir ancak güç kaynağı da dediğim gibi göze çarpıyor. Bence de önce bir dahili ekran kartını deneyin. İmkanınız varsa ekran kartını ve güç kaynağını başka bir tane takıp deneyip bakarsanız aslında daha iyi olur. Ona göre yeni bir ekran kartı ya da güç kaynağı alırsınız. Ama sorun güç kaynağında değilse de yakın zamanda 300-400 tl ye psu yenileyin derim. Kolay gelsin

Hocam Casper marka 250W bir PSU çok dandiktir. Normalde ekrana görüntü gelmeyip bilgisayarın çalışması ekran kartının bozulması, arızalanması ile ilgilidir ancak güç kaynağı da dediğim gibi göze çarpıyor. Bence de önce bir dahili ekran kartını deneyin. İmkanınız varsa ekran kartını ve güç kaynağını başka bir tane takıp deneyip bakarsanız aslında daha iyi olur. Ona göre yeni bir ekran kartı ya da güç kaynağı alırsınız. Ama sorun güç kaynağında değilse de yakın zamanda 300-400 TL'ye PSU yenileyin derim. Kolay gelsin.

Bügün 400 Watt PSU siparişi verdim yarın takıp yuksek ayarlarda oyunlar deniceğim Bannerlord olsun GTA V olsun tekrar görüntü gitme gibi durum olursa buradan tekrar söyliyeceğim.

Bügün 400 Watt PSU siparişi verdim yarın takıp yuksek ayarlarda oyunlar deniceğim Bannerlord olsun GTA V olsun tekrar görüntü gitme gibi durum olursa buradan tekrar söyliyeceğim.
Tamamdır hocam umarım sorununuz çözülür de daha uğraştırmaz. Hangi güç kaynağını aldınız link var mı acaba ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı