Monitör Hariç 6000 TL Bütçe ile 4 Monitörlü Sistem Toplama

ispc

Decapat
Merhaba Technopat Ailesi,

Doların düşme eğilimine bianen artık bana yeterli gelmeyen ve ihtiyaçlarımı karşılamayan eski sistemi emekliye ayırmaya karar verdim.

Temel amacım oyun oynamak değil sistem tavsiyeleri hep oyuna yönelik. Ben çoklu monitörlü ileriye dönük GÜNCEL bir AMD işlemcili sistem kurmak istiyorum. Gerçi İntel mi Amd mi ona da karar veremedim ama İntele göre Amd daha ileriye dönük bir sistem oluyor ve çoklu çekirdek olayı işler için daha avantajlı izlenimine kapıldım. Tabi intel işlemcili tavsiyelerinize de hayır demem. Bu arada işlemcide sıvı soğutmanın performansı arttırdığı izlemini de kapıldım. 1. ekranda excel, 2. ekranda gene excel, 3. ekranda İnternet, 4. ekranda program açık olacak. 4. ekrana AYRI çıkış alabileceğim orta performanslı bir sistem kurmak istiyorum. Anakartın muhakkak 4 ram slotu olmalı ki minimum 16 gb rami ileride 32gb yapabileyim. Bireysel işlerimi yürütürken SSD ve Ram olayının hız ve akıcılık anlamında önemini kavradığımdan işlerimin akıcı olması noktasında RAM ve SSD benim için önemli. Ekran kartı da monitör çıkışları ayrı görüntü verebilecek şekilde çok çıkışlı olmalı.(4 ekran 4 çıkış, ekran kartı 3 çıkışlı da olabilir, usb 3 ten ekrana çıkış alabileceğimi düşünüyorum ama ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum. eski sistemimde pek sağlıklı değildi.) SSD muhakkak olmalı ve Anakart desteklemeli (Samsung evo 960 m2 pcie nvme 500gb almayı düşünüyorum SSD için) Şu an ki sistemde excel sayfayı aşağı kaydırırken bile takılma oluyor. :) çıldırtıyor beni, sanırım 4 ekranı kaldırmıyor işlemcigrafik ve ana kartım. Dediğim gibi amacım oyun değil çoklu işlemlerimi çoklu monitörde (4 ekran) AKICI VE HIZLI ŞEKİLDE yapabilmek. Orta seviye oyun oynamaya da hayır demem tabiki... :) Bu konularda bilgim kısıtlı ve araştırdıkça işler daha içinden çıkılmaz bir hal alıyor benim için... İhtiyacıma dönük uyumlu anakart+işlemci+ekran kartı+RAM seçmekte zorlanıyorum. 4 adet monitöre iş ve işlemlerimi akıcı bir şekilde yapabilmek için ....

Ups güç kaynağı kullanan varsa işlerimin yarım kalma ve kaybolma tehlikesini de dikkate alarak ups tavsiyelerinizİ de bekliyorum. Elektrik kesildiğinde işlerimi kaydedecek şekilde beni 3-5 dakika idare etsin yeterli.

Yukarda ihtiyaçlarımı yazdım, sıra geldi bütçeye monitör ve çevre birleşenleri hariç sistem için bütçem 3-7 bin arası (Monitörler hariç) tabi ne kadar az harcarsam o kadar iyi, sonuçta temel amacım fps ve oyun değil iş ve işlemlerimi akıcı olarak yapabilmek.

Vade yaz sonu, yaz sonuda doların 4-4,20 bandına gelmesini umuyor ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Yardımcı olan, görüş belirten ve tavsiyelerde bulunacak donanımlı arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Bütçede 3-7 bin arası Monitörler ve çevre birimleri hariç, Medaratör arkadaş başlığa (Monitörler Hariç) ibaresini eklerse sevinirim. Elimde 4 adet 24 inc iş odaklı gecikme süresi uzun ama renk doğruluğu yüksek ah-ips monitörum var. 1. ekranda ofis programı(Excel), 2. ekranda ofis programı(Excel), 3. ekranda ineternet sayfası, 4. ekranda kullanacağım program açık olacak şekilde kullanmayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Eğer görünüşe önem veriyorsanız değiştirebilirim.
Kasayı beğenmediyseniz gene değiştirebilirim.
Screenshot_20180629-004856_Chrome.jpg

Farklı sitelerden alıp fiyatı 6.000 TL altına çekebilirsin.

bu anakart oc olmadan standart olarak 2133 mhz ile mi başlıyor, 3000 mhz için OC mi yapmak gerekli acaba ve m2 pcie nvme ssd desteği var mı

Bütçede 3-7 bin arası Monitörler ve çevre birimleri hariç, Medaratör arkadaş başlığa (Monitörler Hariç) ibaresini eklerse sevinirim. Elimde 4 adet 24 inc iş odaklı gecikme süresi uzun ama renk doğruluğu yüksek ah-ips monitörum var. 1. ekranda ofis programı(Excel), 2. ekranda ofis programı(Excel), 3. ekranda ineternet sayfası, 4. ekranda kullanacağım program açık olacak şekilde kullanmayı düşünüyorum.

Hemen bir liste hazırlıyorum. Oyun oynayacağınız monitörün özellikleri nedir peki?

Ana kartın müdeline baktığımda dahili ekran kartı yazıyor anakartın dahili ekran kartlı olması avantaj mıdır dez avantaj mıdır acaba

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı