Monitör hoparlörü parazit yapıyor

emrezcan

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. 2 adet presonus eris E5 stüdyo monitörüm var direkt jack girişinden 2 RCA şeklinde bir kablo kullanıyorum. Ses kartım yok. İnanılmaz bir parazit ve dip ses var. Kablo değiştirdim ama çözüm bulamadım. Windows 11 kullanıyorum. Laptop markası ASUS Vivobook.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ses Ayarlarını Kontrol Edin: Windows 11'de, ses kartı veya çıkış aygıtı ile ilgili ek ayarlara erişebilirsiniz. Denetim Masası > Ses > Çalma sekmesi üzerinden monitörünüzü doğru şekilde seçtiğinizden emin olun.

Gelişmiş Ses Ayarları: Ses özelliklerinden Gelişmiş ayarlar sekmesine giderek, ses derinliği ve örnekleme hızı gibi ayarları değiştirmeyi deneyin. Bu, paraziti azaltabilir.

Parazit monitörün içindeki ses devresinden kaynaklıdır. Bende kulaklık kullandığımdan ötürü fazla kullanmadığım yaklaşık 20 senelik masaüstü hoparlörlerim var. İçindeki trafosu eskidi sanırım. Yüksek ses açınca acayip parazit yapıyor.

Parazit monitörün içindeki ses devresinden kaynaklıdır. Bende kulaklık kullandığımdan ötürü fazla kullanmadığım yaklaşık 20 senelik masaüstü hoparlörlerim var. İçindeki trafosu eskidi sanırım. Yüksek ses açınca acayip parazit yapıyor
Laptopran jakı çıkarıp sesi fullesin ses gidersen ses devresinendir devam ederse prizdendir bir de bunu denesin.

Laptoptan jakı çıkardığımda ses devam ediyor. RCA çıkışını hoparlörden çıkarttıgımda ses kesiliryor. Prizlerim Viko topraklı

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı