Monitör Hz değiştirilemiyor

Samet Sönmez

Kilopat
Katılım
24 Ocak 2015
Mesajlar
53
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Monitörüm 144HZ hızında çalışıyor fakat ben bunu 60HZ'e düşürmek istiyorum. Windows ayarlarından tazeleme hızını 60'a çektiğim zaman ekran kararıyor ve bir daha gelmiyor. Bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyor. Yeniden başlattığımda da bilgisayar 144HZ olarak çalışmaya devam ediyor. Çözümü olan var mı?
 
Neden 144 Hz mönitörü 60'a düşürmeye çalışıyorsunuz ?
Katılıyorum. 144Hz her türlü daha iyidir. Eğer oyunda FPS'nizi sabitlemek istiyorsanız örneğin CS:GO'da konsola fps_max 60 yazarak FPS'inizi 60'a sabitlersiniz.
 
Arkadaşlar 144HZ ekran ile 144FPS alamadıktan sonra bir önemi yok açıkçası hatta çok daha kötü. 144HZ ekran ile 60FPS oyun oynamak hiç iyi olmuyor. Sadece belli başlı oyunlarda 60HZ yapacağım. Normal zamanlarda 144HZ devam edecek. Bir adet çözünürlük değiştirme programı kurdum ve onunla düzeldi.
 
3. parti yazılımlar pek sağlıklı değildirler. Ekran kartın nedir?
 
Nvidia'yı bilmiyorum. Ama şu şekilde bir şey arayabilirsin. En azından AMD'de öyle. Oyunlara özel olarak çözünürlük ekleyebilirsin. O oyunu seç ve özel çözünürlük oluştur. Oluştururken çözünürlüğü aynı bırak ama hertzi 60'a ayarla. AMD'de böyle bir seçenek var. Muhtemelen Nvidia'da da vardır. Ama dediğim gibi nasıl yapıldığını bilmiyorum.
 

Geri
Yukarı