Monitör için 14.000TL verilir mi?

@Saint Lucia selamlar, sanırım forumdaki monitör konusunda deneyimli kişilerden birisiniz. Sizlerin de fikirlerini duymak, ona göre kararımı tartmak isterim.

Eğer bana soracak olursanız düşük çözünürlüklü ancak daha uygun aynı şeyleri sunan bir model daha kabul edilebilir bir teklif çünkü rahatsız olunsa bile DPI ayararıyla, yakınlaştırma uzaklaştırma ayarıyla vs oynayarak düzeltilebilir hale getirilebilir bir şey çözünürlük ve de kaliteli bir panel kullandıktan sonra çözünürlük farkını çok hissetmiyorsunuz pixelleri saymayın yeter zaten bu fiyatlardaki bütün paneller belli seviyelerin üzerindeler. Eğer benim fikrimi merak ederseniz bence fiyat farkına değecek kadar önemli fark yaratacak bir yükseltme değil.
Söylemek istediğinizi anladım, çok teşekkür ederim tavsiyeniz için.

Herkese selam,

Yakın bir zamanda laptopla beraber kullanmak için monitör almayı düşünüyorum. Kullandığım laptop QHD 165 Hz 15"6 ekrana sahip. Bir sürü inceleme ve yazı okuduktan sonra Alienware AW2724DM almaya karar vermiştim ancak yakın çevremle görüştüğümde tercihimi biraz absürt buldular. Açıkçası 7-8k TL'ye orta halli bir monitör alıp geç dediler. Başta söylediklerini çok umursamamıştım fakat biraz düşününce içime alsam mı almasam mı diye bir şüphe düştü. Açıkçası alacağım monitörün uzun ömürlü olmasını istiyorum, 1-2 yıl içerisinde laptoptan masaüstüne geçiş yapacağım hatta olursa PS ile bile kullanmayı hedefliyorum.

Full HD alsam mı bilmiyorum, laptop ekranım QHD olduğu için sıkıntı yaşatır mı emin değilim ondan dolayı QHD istiyorum açıkçası. Hem oyun hem günlük yaşam için kullanacağımdan dolayı ne Hz'den ne de görüntü kalitesinden ödün vermek istemiyorum.

Almayı düşündüğüm monitör:

Alternatif olarak daha önce forumda önerilmiş modeller:
Dell G2724D: Dell G2724D 27 Inç 165Hz 1ms QHD Adaptive Sync Fast IPS Gaming Monitör - Gaming.Gen.TR
AOC Q24G2A/BK: AOC 23.8" Q24G2A/BK 165Hz 1ms(GtG) HDMI DP AdaptiveSync QHD IPS Gaming Monitör | ITOPYA

Sizce vereceğim paraya değer mi? Fikirleriniz varsa dinlemek isterim.
Bir aydır onu al bunu alma şunu incele buna bak derken nihayet sıkıldım ve MSI yi 2 saat önce vatandan sipariş verip geçtim... DELL ile çok fark yok gibi:

Bir aydır onu al bunu alma şunu incele buna bak derken nihayet sıkıldım ve MSI'yi 2 saat önce vatandan sipariş verip geçtim... Dell ile çok fark yok gibi:

MSI G274QPF-QD benim de baktığım modeller arasındaydı ancak alanların %50'si memnun %50'si sorunla karşılaşmış olunca açıkçası şanssız bir insan olduğum için tercih listemden çıkardım. Gönlümü çelmiyor değil hatta laptop markamla da uyumlu olur ancak o riske girsem mi bilemiyorum. Rtings üzerinde incelemesi olsaydı ona göre de karar vermek istiyordum biraz da olsa.

MSI G274QPF-QD benim de baktığım modeller arasındaydı ancak alanların %50'si memnun %50'si sorunla karşılaşmış olunca açıkçası şanssız bir insan olduğum için tercih listemden çıkardım. Gönlümü çelmiyor değil hatta laptop markamla da uyumlu olur ancak o riske girsem mi bilemiyorum. Rtings üzerinde incelemesi olsaydı ona göre de karar vermek istiyordum biraz da olsa.
Şans işi biraz da.. Ölü piksel vs. çıkarsa ne yapacam onu düşünüyorum. Cayma hakkımı kullanabilirim heralde, o kusurdan bahsetmeyip.

Şans işi biraz da. Ölü piksel vs. çıkarsa ne yapacağım onu düşünüyorum. Cayma hakkımı kullanabilirim herhalde, o kusurdan bahsetmeyip.

Bahsettiğiniz gibi bir de o tarz durumlar var, teknolojiyle iç içeyim ama en nefret ettiğim şey teknolojik bir şey almak. Her şeyini düşünmek lazım oluyor, şansa bağlı oluyor vs. bazen yaptığınız gibi al geç yapmak en iyisi...

Selam, sanırım forumdaki monitör konusunda deneyimli kişilerden birisiniz. Sizlerin de fikirlerini duymak, ona göre kararımı tartmak isterim.

Şimdi kafası karışmış birine ürün seçtirmek zordur. Yalnız şunu bil "kusursuz monitör yok". Her monitörün veya panelin bir noksanı oluyor. Biz burada bir kullanıcı olarak ne istiyoruz onu bilmeye çalışıyoruz.
Alienware kaliteli monitör ama monitörden fazla beklentisi olanların tercihidir. Onu almak yerine Dell G2724D Monitör bunu almayı yeğlerim. Aynı görüntü kalitesine ve performansına sahipler. Araştırmadım ama panellerinin bile aynı olduğunu düşünüyorum.
MSI-QD ise teknik olarak çok beğendiğim ama kullanıcı memnuniyeti olarak %50/%50 olan bir monitör. Alıp hocam çok memnunum diyenlerin yanında memnun kalmadım iade ettim diyenlerde oldu. Bu seçimi alıcıya bırakıyorum.
Eğer 24 inç kullanmak istiyorsan baktığın AOC görüntü kalitesi olarak çok çok başarılıdır.
Büyük ekran istiyorsan hani PS bağlayacağım, karşısına geçip hikayeli oyun oynayacağım diyorsan da önerim Dell G3223D Monitör bu olur.

Dip not: Ne kadar ürün potaya girerse seçim o kadar bulanır.

Şimdi kafası karışmış birine ürün seçtirmek zordur. Yalnız şunu bil "kusursuz monitör yok". Her monitörün veya panelin bir noksanı oluyor. Biz burada bir kullanıcı olarak ne istiyoruz onu bilmeye çalışıyoruz.
Alienware kaliteli monitör ama monitörden fazla beklentisi olanların tercihidir. Onu almak yerine Dell G2724D Monitör bunu almayı yeğlerim. Aynı görüntü kalitesine ve performansına sahipler. Araştırmadım ama panellerinin bile aynı olduğunu düşünüyorum.
MSI-qd ise teknik olarak çok beğendiğim ama kullanıcı memnuniyeti olarak %50/%50 olan bir monitör. Alıp hocam çok memnunum diyenlerin yanında memnun kalmadım iade ettim diyenlerde oldu. Bu seçimi alıcıya bırakıyorum.
Eğer 24 inç kullanmak istiyorsan baktığın AOC görüntü kalitesi olarak çok çok başarılıdır.
Büyük ekran istiyorsan hani PS bağlayacağım, karşısına geçip hikayeli oyun oynayacağım diyorsan da önerim Dell G3223D Monitör bu olur.

Dip not: Ne kadar ürün potaya girerse seçim o kadar bulanır.

Bahsettiğiniz modeli ve yorumlarını beğendim, Alienware ve AOC sanırım ilgi odağımın dışında kaldı. FPS oyunları için laptopumu kullanmaya devam edebilirim. Aklıma takılan sorulardan birisi laptopa bağlı olarak kullanacağımdan dolayı G3223D modeline görüntü kaybı veya laptopta performans düşüşü yaşar mıyım, bir de gözüm elbette bir süre sonra alışır ancak laptopla kullanım için kompakt olur mu sizce?

Son düzenleme:
Bahsettiğiniz modeli ve yorumlarını beğendim, Alienware ve AOC sanırım ilgi odağımın dışında kaldı. FPS oyunları için laptopumu kullanmaya devam edebilirim. Aklıma takılan sorulardan birisi laptopa bağlı olarak kullanacağımdan dolayı G3223D modeline görüntü kaybı veya laptopta performans düşüşü yaşar mıyım, bir de gözüm elbette bir süre sonra alışır ancak laptopla kullanım için kompakt olur mu sizce?

Laptoptan görüntü almanın çeşitli varyantları oluyor. Laptopun görüntü için çıkış portları nedir bunu bilmek lazım. En iyi bağlantı çeşitleri USB Gen 3.1 bağlantılı Type-C to DP ve MiniDP to DP seçeneğidir. Bu şekilde (NVIDIA GPU kullanıyorsan) G-Sync'te açabiliyorsun.

Görüntü kaybı yaşanmaz. Böyle bir şey mümkün değil. FPS kaybı yaşanabilir. Çözünürlük arttığı için belli oranda etkileme ihtimali var. Görüntü kalitesi olarak laptopun PPI değeri daha sıkı olduğu için 31 inç monitörün görüntüsü göz alışana kadar garip gelir. Görüntü sanki keskin değilmiş gibi gelir ama öyle bir şey tabii ki yok.

Laptoptan görüntü almanın çeşitli varyantları oluyor. Laptopun görüntü için çıkış portları nedir bunu bilmek lazım. En iyi bağlantı çeşitleri USB Gen 3.1 bağlantılı Type-C to DP ve MiniDP to DP seçeneğidir. Bu şekilde (NVIDIA GPU kullanıyorsan) G-Sync'te açabiliyorsun.

Görüntü kaybı yaşanmaz. Böyle bir şey mümkün değil. FPS kaybı yaşanabilir. Çözünürlük arttığı için belli oranda etkileme ihtimali var. Görüntü kalitesi olarak laptopun PPI değeri daha sıkı olduğu için 31 inç monitörün görüntüsü göz alışana kadar garip gelir. Görüntü sanki keskin değilmiş gibi gelir ama öyle bir şey tabii ki yok.
Ek bir sorum daha olacaktı, gerek Dell G2724D gerekse G3223D gücü laptoptan mı alır yoksa kendilerine ait güç adaptörleri var mı? Laptopumda RTX3070 140W olan model var sizce kaldırabilir mi? (Teknik detaylara çok hakim değilim, sormam gerekti)

Laptop portları:
1X Type-C (USB / DP / Thunderbolt™ 4)
1X Type-C USB3.2 Gen2.
2X Type-A USB3.2 Gen1.
1X Type-A USB3.2 Gen2.
1X SD Express Card Reader.
1X HDMI™ 2.1 (8k @ 60Hz / 4K @ 120Hz)
1X Mini-DisplayPort
1X RJ45

Sanırım bu portlar arasından Mini-DP to DP kullanmak en doğrusu olacaktır. Önerebileceğiniz bir kablo modeli var mıdır?

Son düzenleme:
Ek bir sorum daha olacaktı, gerek Dell G2724D gerekse G3223D gücü laptoptan mı alır yoksa kendilerine ait güç adaptörleri var mı? Laptopumda RTX3070 140W olan model var sizce kaldırabilir mi? (Teknik detaylara çok hakim değilim, sormam gerekti)

Kendi adaptörleri oluyor. Laptoptan güç almazlar. Sadece görüntü alırlar. Fakat 3070'li bir laptop veya masaüstü için 2K monitör pek önermiyorduk 4060'li kartın 8 GB VRAM'li olanlarına dahi önermiyoruz. Yüksek grafikli oyunlar için FPS tatmin etmez. Bu konu tabii kullanım şeklinize göre değişebilir.

1X Mini-DisplayPort

Laptop çoklu ve çeşitli bağlantı portlarına sahip bu güzel bir avantaj.
Kablo olarak önerim https://www.amazon.com.tr/Paugge-Ve...displayport&qid=1700125451&s=computers&sr=1-4 budur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı