Merhaba, dün gece bilgisayarımı sorunsuz kullanıyordum. Bugün açmaya çalıştığımda kasa açılıyor fakat monitördeki ışık yanıp sönüyor ama açılmıyor.
Ayrıca mouse da çalışıyor, ışığı geliyor fakat klavye çalışmıyor.
Klavye ışıkları yanmıyorsa muhtemelen sistem açılmıyor. Kasa içindeki diğer parçalarda sıkıntı olabilir. Benim işlemci çalışmadığında benzer durum yaşadım.
RAM'leri kontrol ettim, hazır açmışken kasayı da temizledim, ilk başta açılmadı kendi kendine kapandı sonrasında açıldı. Sorunu çözdüğümden emin değilim, RAM'lerde bir sıkıntı yoktu.
Merhaba, dün gece bilgisayarımı sorunsuz kullanıyordum. Bugün açmaya çalıştığımda kasa açılıyor fakat monitördeki ışık yanıp sönüyor ama açılmıyor.
Bazen bu tarz durumlarda statik elektriklenme oluyor o yüzden sordum.
Benim eski bilgisayarımda da böyle bir sorun vardı. Kaç kere görüntü kablosunu falan değiştirmiştim yine aynısı olmuştu. Bazen hiç gürüntü gelmiyordu. Bazen de sorun kendi kendine çözülüp açılıyordu. Ramlerden kaynaklı olduğunu sonradan fark ettim. Ramleri söküp temizleyip takınca düzeliyordu. Eski evimdeki odamda küflenme, rutubet olayları oldu. Sanırım ramlarin pinleri havasından dolayı oksitleniyordu. Sende içini bir temizle ekran kartı ve ramlarin hem pinlerini hem de soketlerini iyice bir temizle. Bir de öyle dene.