Simysim
Decapat
Daha fazla
- RAM
- 16 GB DDR5
- Ekran kartı
- 4060 Laptop 8 GB
- İşlemci
- i5 14500HX
Merhabalar, birkaç gündür yaşadığım bir sorunu açıklamak istiyorum, dün bir arkadaşımdan temiz olduğunu bildiğim bir laptop aldım. Aldığım laptop bir Gigabyte Aorus 15 XE4'tü, laptopun çalıştığını biliyorum çünkü sahibi zaten arkadaşımdı ve beraber çalışıyorduk ve laptopu zaten görüyordum fakat alıp eve geldikten sonra bir sorun fark ettim. Laptopu monitörüm ile kullandığım zaman laptop gerçekten çok garip sorunlar yaşamaya başladı, laptopu monitör ile kullanırken bir anda monitör kitleniyor ve herşey laptop ekranına taşınıyordu. Bundan sonra HDMI kablosunu çıkarttığım zaman monitör gidiyor fakat geri taktığım zaman tekrardan donmuş bir şekilde geliyordu, bu sorunu düzeltmek için gece boyunca uğraştım. Arka arkaya formatlar attım, farklı şekilde driver kurulumları yaptım; Windows 11'den 10'a düştüm ve orada da başka bir şekilde bu sorunu yaşadım. Bu sefer monitör yine donuyordu ve ardından laptop ekranı birkaç kez kapanıp açılmaya başlıyordu, sonra kendine geliyordu fakat iconlar falan tamamen küçücük bir şekilde geliyordu. Bir süre sonra monitör de kendine geliyordu, iki sürümde de bundan sonra laptopu restartlamaya çalıştığımız zaman mavi ekran yiyorduk ama Event Viewer'da bu mavi ekrana dair pek bir şey bulamadım. Bunu iş yerindeki monitörle de denedik fakat aynı sorunu orada da yaşadık
Bir sonraki güne gelicek olursak arkadaşımla laptopu aldığımız yere geri verip gelen para ile başka bir laptop almaya karar verdik, ikinci el bir HP Victus 16 R1042NT aldık ve eve gelip bunu kurmaya başladım. Aynı sorunu yaşamıyordum fakat enteresan başka bir sorun ile karşılaştım. Bir oyun açmaya çalışırken laptop bir anlığına kitleniyor gibi oluyordu, ardından bağlı olan klavye ve mousem çalışmıyordu. Sadece laptop touchpadi ve klavyesi çalışıyordu, açılan oyun donmuştu ve sesler gitmişti. Aorus laptopun aksine Victus'da MUX Switch olduğundan dolayı bu sefer Intel işlemcisinin dahili ekran kartını kapattım ve bundan sonra bir sorun yaşamadan oyun oynayabilmeye başladım.
İşin garip yanı bundan önce Monster Abra A5 17.3.4 kullanıyordum, bunu da aynı setup ile kullanıyordum zaten fakat böyle bir sorun yaşamamıştım. Belki de zaten dandik bir laptop olduğundandır, emin değilim fakat iki tane laptopta da böyle sorunlar yaşamam aklıma böyle bir sebep getirdi. Elektronikten anlayan biri fikir belirtirse çok sevinirim, gerçekten ekranım işlemcinin dahili kartına zarar verdiyse ana ekran kartıma da zarar vermesinden korkuyorum. Bugün HDMI için Type-C adaptörü alıp onu kullanmayı planlıyorum, belki bir işe yarar.
Bir sonraki güne gelicek olursak arkadaşımla laptopu aldığımız yere geri verip gelen para ile başka bir laptop almaya karar verdik, ikinci el bir HP Victus 16 R1042NT aldık ve eve gelip bunu kurmaya başladım. Aynı sorunu yaşamıyordum fakat enteresan başka bir sorun ile karşılaştım. Bir oyun açmaya çalışırken laptop bir anlığına kitleniyor gibi oluyordu, ardından bağlı olan klavye ve mousem çalışmıyordu. Sadece laptop touchpadi ve klavyesi çalışıyordu, açılan oyun donmuştu ve sesler gitmişti. Aorus laptopun aksine Victus'da MUX Switch olduğundan dolayı bu sefer Intel işlemcisinin dahili ekran kartını kapattım ve bundan sonra bir sorun yaşamadan oyun oynayabilmeye başladım.
İşin garip yanı bundan önce Monster Abra A5 17.3.4 kullanıyordum, bunu da aynı setup ile kullanıyordum zaten fakat böyle bir sorun yaşamamıştım. Belki de zaten dandik bir laptop olduğundandır, emin değilim fakat iki tane laptopta da böyle sorunlar yaşamam aklıma böyle bir sebep getirdi. Elektronikten anlayan biri fikir belirtirse çok sevinirim, gerçekten ekranım işlemcinin dahili kartına zarar verdiyse ana ekran kartıma da zarar vermesinden korkuyorum. Bugün HDMI için Type-C adaptörü alıp onu kullanmayı planlıyorum, belki bir işe yarar.
Son düzenleyen: Moderatör: