Diss2ready
Decapat
Daha fazla
Oyun oynarken bir anda erkan donuyor sonrasında ise monitör kapanıyor, klavye ve farenin de ışığı sönüyor ama bilgisayar hala açık kalıyor. Hiçbir şekilde görüntü tekrardan gelmiyor. Bilgisayarı kasa üzerindeki tuş ile yeniden başlatmam gerekiyor, açınca da şöyle bir uyarı geliyor.
Aslında bu sorunla ilgili bir konu açtım, internetten de araştırdım. Sanırım bu sorun bilgisayarı direk tuş ile açıp kapatınca oluyor. Bazıları ise farklı donanım sorunu olarak demiş. RAM'lerle alakalı diyen var, anakartla alakalı diyen var. Yani sorunu bir türlü çözemiyorum. Ben de direk başıma gelen olay hakkında konu açayım dedim.
Yukarıda anlattığım sorunun çözümü nedir? 2 yıldır kullanıyorum bilgisayarı, şu sıralar bu sorun başıma gelmeye başladı.
Sistem bilgileri:
Aslında bu sorunla ilgili bir konu açtım, internetten de araştırdım. Sanırım bu sorun bilgisayarı direk tuş ile açıp kapatınca oluyor. Bazıları ise farklı donanım sorunu olarak demiş. RAM'lerle alakalı diyen var, anakartla alakalı diyen var. Yani sorunu bir türlü çözemiyorum. Ben de direk başıma gelen olay hakkında konu açayım dedim.
Yukarıda anlattığım sorunun çözümü nedir? 2 yıldır kullanıyorum bilgisayarı, şu sıralar bu sorun başıma gelmeye başladı.
Sistem bilgileri:
işlemci: AMD Ryzen ™ 5 2600X 3.6GHz (Turbo 4.2GHz) 6 Core 12 threads 19MB cache AM4 işlemci.
anakart: Gigabyte B450M S2H.
bellek(RAM): Kingston DDR4 8 GB 3200MHz HyperX Fury bellek RAM.
ekran kartı: Sapphire Nitro+ AMD Radeon RX 580 8G OC 256 Bit GDDR5(DX12)PCI-e3.0 ekran kartı.
harddisk(SSD): Adata SU630 480GB 520-450MB/s SSD.
kasa: Dark Guardian bilgisayar kasası.
güç kaynağı: High Power 750W 80+ Gold performance gd aktif PFC güç kaynağı.
işlemci soğutucusu: Scythe fuma 2 işlemci soğutucu.
monitör: Acer Nitro QG221QBIı 21.5" 75Hz 1ms.
anakart: Gigabyte B450M S2H.
bellek(RAM): Kingston DDR4 8 GB 3200MHz HyperX Fury bellek RAM.
ekran kartı: Sapphire Nitro+ AMD Radeon RX 580 8G OC 256 Bit GDDR5(DX12)PCI-e3.0 ekran kartı.
harddisk(SSD): Adata SU630 480GB 520-450MB/s SSD.
kasa: Dark Guardian bilgisayar kasası.
güç kaynağı: High Power 750W 80+ Gold performance gd aktif PFC güç kaynağı.
işlemci soğutucusu: Scythe fuma 2 işlemci soğutucu.
monitör: Acer Nitro QG221QBIı 21.5" 75Hz 1ms.
Son düzenleyen: Moderatör: