Monitör kaynaklı farklı FPS değerleri doğru mu?

Pharos

Kilopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Grafik Tasarımcı
Merhabalar,

Arkadaşımla aynı dönem bilgisayar aldık.
Yalnız arkadaşımın monitörü eski ve bilgisayarlarımızın arasında iki fark var o 8 GB RAM'e sahip ben ise 16 GB kasalarımızın her şeyi aynı neredeyse ikinci fark ise o M.2'ye sahipken ben SSD'ye sahibim.
Bilgisayar ve monitör özelliklerim;

• Intel i3-10100
• ASUS Cerberus 1050 Ti.
• G.Skill 16 GB RAM 3200 MHz.
• MSI 460M-A Pro.
• 240GB SSD.
• 1TB HDD.

• Gamepower 24' 144Hz.

O arkadaşımın monitörü 60Hz 1600X çözünürlükte.

Ben 200 FPS alırken o 300'ü görüyor sebebi monitör farkından mıdır?

FPS testi: Valorant oyunu içindir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,

Arkadaşımla aynı dönem bilgisayar aldık.
Yalnız arkadaşımın monitörü eski ve bilgisayarlarımızın arasında iki fark var o 8 GB RAM'e sahip ben ise 16 GB kasalarımızın her şeyi aynı neredeyse ikinci fark ise o M.2'ye sahipken ben SSD'ye sahibim.
Bilgisayar ve monitör özelliklerim;

• Intel i3-10100
• ASUS Cerberus 1050 Ti.
• G.Skill 16 GB RAM 3200 MHz.
• MSI 460M-A Pro.
• 240GB SSD.
• 1TB HDD.

• Gamepower 24' 144Hz.

O arkadaşımın monitörü 60Hz 1600X çözünürlükte.

Ben 200 FPS alırken o 300'ü görüyor sebebi monitör farkından mıdır?

FPS testi: Valorant oyunu içindir.
Öncelikle iyi forumlar. Drivelarınız güncel mi?

1920x1080 de ben oynuyorum o ise 1600x900 de oynuyor
Ve ayrıca onun Windows'u daha bugün kuruldu Sadece Valorant ve Discord yüklü

1920x1080 de ben oynuyorum o ise 1600x900 de oynuyor
Hocam çözünürlük fps oranını önemli derece de etkiler. Arkadaşınızın mönitörü 1600x900 destekli olduğu için tam performans çalıştırabiliyor, gözlemlediğim kadarıyla. Zaten 144Hz mönitörünüz var ise, 144 fps değerine sabitleyip akıcı bir şekilde oynayabilirsiniz.

Benim anlamaya çalıştığım sistemimde ki parçalarımız aynı bir parçamda problem yoktur değil mi yani ben çok daha yüksek çözünürlükte oynuyorum görüntü kalitem çok iyi ve çok akıcı bu fps kaybına sebep olur mu?

Benim anlamaya çalıştığım sistemimde ki parçalarımız aynı bir parçamda problem yoktur değil mi yani ben çok daha yüksek çözünürlükte oynuyorum görüntü kalitem çok iyi ve çok akıcı bu fps kaybına sebep olur mu?
Tabi ki de oyun içi çözünürlük ve kalite fps oranınızı oldukça etkiler. Sisteminizde herhangi birşey yoktur diye düşünüyorum. Arkadaşınız düşük ayarlarda ve düşük çözünürlükte bu değerleri alıyorsa, garanti olsun istiyorsanız, aynı çözünürlükte ve aynı ayarlarda oynayıp denemenizi öneririm.

Hocam çözünürlük fps oranını önemli derece de etkiler. Arkadaşınızın mönitörü 1600x900 destekli olduğu için tam performans çalıştırabiliyor, gözlemlediğim kadarıyla. Zaten 144Hz mönitörünüz var ise, 144 fps değerine sabitleyip akıcı bir şekilde oynayabilirsiniz.
Fps sabitlemek gibi bir hata yapmayın. Hangi ayarlarda oynadığınıza göre değişir, ayarlardan hangi güç modunda oynadığınızda göre değişebilir vs vs bir sürü etken olabilir dediğim 2 şeyi kontrol edin.

Fps sabitlemek gibi bir hata yapmayın. Hangi ayarlarda oynadığınıza göre değişir, ayarlardan hangi güç modunda oynadığınızda göre değişebilir vs vs bir sürü etken olabilir dediğim 2 şeyi kontrol edin.
144Hz mönitörde 144 fps sabitleyip oynamak daha iyi değilmidir hocam?
Neticede sabit ve düzgün bir şekilde çalışır.
Sorun benim de belirttiğim gibi çözünürlük farkındandır, yüksek ihtimal.
İyi forumlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı