Monitör kolu için masa ne ile delinebilir?

Levi7

Hectopat
Daha fazla  
North Bayou F80 monitör kolu aldım fakat masam uygun olmadığı için arkadan geçirerek kullanamıyorum. Masaya delik açmam lazım. Masamın kalınlığı 2cm. Delik 1cm açılması lazım, en kolay ne ile delebilirim? Elimde vidalama matkabı var, delme ucu alsam onunla delebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Derinlik olarak 1 cm değil mi? ne kadar genişlikte 1 cm? İnce bir delikse vidalama delebilir ,kalınsa genelde olmuyor.

1cm olarak yazdım zaten.
Çap olduğunu dememişsiniz kör delik gibi anlaşılıyor.

Şarjlı matkap, matkap ucu alıyorsa masayı sorunsuz deler. Şarjlı tornavida ise delemez ama onlar matkap değil zaten.
Edit: Masanın sertliğine göre önce daha ince bir uçla delip rehber delik açmak hem daha kolay hem de daha nizami delmeyi sağlar.

Eğer uç alıp beklemek istemezseniz kalın bir vida ile de delip vidayı çıkarıp kullanabilirsin hocam.

North Bayou F80 monitör kolu aldım fakat masam uygun olmadığı için arkadan geçirerek kullanamıyorum. Masaya delik açmam lazım. Masamın kalınlığı 2cm. Delik 1cm açılması lazım, en kolay ne ile delebilirim? Elimde vidalama matkabı var, delme ucu alsam onunla delebilir miyim?

Edit: En baştan matkabınız olduğunu yazmışsınız dikkatli okumamışım. Hırdavatçılardan en ucuz 10'luk matkabı alın işinizi görür ahşap için. Tabii içerisine sığarsa.

Bende de aynı sorun vardı sorunu böyle çözdüm ama bu senin elinde vardır yoktur bilemem ama monitör için yükseltme standı vardı onu kullanmıyordum üst tahtayı böyle monte ettim elektrikli tornavida ile basit bir cihaz taş gibi sağlam oldu. Fikir vermesi açısından fotoğraf da ekledim. Böyle bir tahta varsa yapabilirsin. Arkadan az bir pay yetiyor kol için.

IMG_20250522_224201_342.jpg

IMG_20250522_224209_336.jpg

IMG_20250522_224229_321.jpg

Derinlik olarak 1 cm değil mi? Ne kadar genişlikte 1 cm? İnce bir delikse vidalama delebilir, kalınsa genelde olmuyor.

Çap olduğunu dememişsiniz kör delik gibi anlaşılıyor.

Şarjlı matkap, matkap ucu alıyorsa masayı sorunsuz deler. Şarjlı tornavida ise delemez ama onlar matkap değil zaten.
Edit: Masanın sertliğine göre önce daha ince bir uçla delip rehber delik açmak hem daha kolay hem de daha nizami delmeyi sağlar.

Edit: En baştan matkabınız olduğunu yazmışsınız dikkatli okumamışım. Hırdavatçılardan en ucuz 10'luk matkabı alın işinizi görür ahşap için. Tabii içerisine sığarsa.

Açacağım deliği böyle anlatmaya çalıştım elimde böyle bir vidalama matkabı var (12V) delmek için uç alsam gücü yeter mi diye kararsız kaldım ama alıp deneyeceğim en kötü delmez ise matkap bulmaya çalışırım.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-22 224914.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-22 224914.png
    170 KB · Görüntüleme: 23
  • Ekran görüntüsü 2025-05-22 224949.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-22 224949.png
    97,5 KB · Görüntüleme: 32
Açacağım deliği böyle anlatmaya çalıştım elimde böyle bir vidalama matkabı var (12V) delmek için uç alsam gücü yeter mi diye kararsız kaldım ama alıp deneyeceğim en kötü delmez ise matkap bulmaya çalışırım.

Ben onunla deldim hem de 2 katını deldim vida ile. Delme aparatı tam nasıl bilmiyorum ama deler diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı