Monitör kondansatör arızası

XenDore

Hectopat
Katılım
27 Ağustos 2020
Mesajlar
69
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Harita Mühendisi
Arkadaşlar merhaba!
Geçen gün oyun oynarken bir anda ekran aşağıdaki fotoğraftaki gibi titremeye, dalgalanmaya, sinyali çekmeyen televizyon gibi hareketlenmeye başladı. Ayrıca da cızırtı ve ıslığımsı bir ses geliyor. Anakart kısmını açtığımda aşağıdaki görseldeki gibi bir manzarayla karşılaştım. Kondansatör arızası dediler. 220uf 25v kondansatör gerekiyormuş. Bu sorun ile ilgili bilgisi olan ya da deneyimi olan arkadaşlar var mı? Varsa aynı kondansatörlerden mi yoksa daha yüksek voltaj sunan çeşitlerinden mi tercih etmem gerekiyor? Değişimini yapmak için lehim makinem mevcut. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.

20210123_061035.jpg


20210123_061348.jpg


20210121_221250.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynısını yaşadım hocam. Benim monitörüm biraz eski ama olsun. Kondansatör arızası doğru demişler. Voltmetreniz varsa kontrol edin. 0 veren kondansatörü kırınca düzeliyor. Ama siz bunu yapmayın tabi ben eski diye yaptım. Sonra değiştirmeniz gerekiyor değiştirmezseniz bir süre sonra kullanılamaz hale gelir. Verin yapsınlar serviste. En fazla 50 lira alırlar ama garantisi olur.
 
Garanti teknik servisine gönderttim arkadaşlar. Bu sorunu yaşayan ilk kullanıcı benmişim. Kendimi şanslı hissettim bir an.😅
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı