Monitör kutusuz olarak garantiye alınır mı?

Daha fazla  
Bugün yeni monitörüm olan AOC 24G42E'yi teslim aldım. Eve getirdim kurulumunu vs. yaptım ancak ölü piksel testi yapmayı unuttum. Sonrasında test yaptığımda siyah ekranda iken 1 tane piksel yeşil yanıyor. Garantiye yollamak istiyorum ancak ailem monitörün kutusunu atmışlar. Garanti belgesi, kullanım kılavuzu ve içinden çıkan kablolar duruyor. Bu arada İncehesap'tan aldım. Sizce kabul ederler mi?

Son düzenleme:
Garanti tek piksel için muhtemelen iade/değişim vermez. Doğrudan incehesap'a "memnun kalmadım" diye gönderseniz kutu yok, onlar da kabul etmez. Servise kargoyla gönderirseniz sağlam gönderip kırık teslim alma ihtimaliniz çok yüksek. Ben riske atmazdım.

Son düzenleme:
Garanti tek piksel için muhtemelen iade/değişim vermez. Doğrudan incehesap'a "memnum kalmadım" diye gönderseniz kutu yok, onlar da kabul etmez. Servise kargoyla gönderirseniz, sağlam gönderip kırık teslim alma ihtimaliniz çok yüksek. Ben riske atmazdım.
Sırf bu yüzden dolayı sıkışmış pikseli olan monitörümü garantiye vermedim. Eğer dert edilmeyecek bir yerdeyse gözlemleyin derim.

Sırf bu yüzden dolayı sıkışmış pikseli olan monitörümü garantiye vermedim. Eğer dert edilmeyecek bir yerdeyse gözlemleyin derim.
Servise kargoyla monitör göndermek ve teslim almak çok sıkıntılı bir durum. Hele ki kutusuz olursa mazeretleri de hazır, "orijinal kutusu yoktu, düzgün paketlenmemişti" deyip işten sıyrılıyorlar. Elinizde kırık monitörle kalıyorsunuz.

Hocam sıkışmış piksel olayını duydum ancak ölü pikselle farkını anlayamadım. Bu forumda bir video gördüm. Sürekli renkler değişiyor ve söylenene göre sıkışmış pikselleri düzeltebiliyormuş. Bilginiz var mı?

Servise kargoyla monitör göndermek ve teslim almak çok sıkıntılı bir durum. Hele ki kutusuz olursa mazeretleri de hazır, "orijinal kutusu yoktu, düzgün paketlenmemişti" deyip işten sıyrılıyorlar. Elinizde kırık monitörle kalıyorsunuz.
Teşekkür ederim bilgi için hocam.

Hocam sıkışmış piksel olayını duydum ancak ölü pikselle farkını anlayamadım. Bu forumda bir video gördüm. Sürekli renkler değişiyor ve söylenene göre sıkışmış pikselleri düzeltebiliyormuş. Bilginiz var mı?

Teşekkür ederim bilgi için hocam.
Hocam düzelebilir de düzelmeyebilir de. Sıkışmış piksel renk verir ama sabit renk verir. Benimki yeşil renk, pikselin 1 alt rengi verilmiyor. Siyah ve tonlarında belli sadece. Ölü piksel siyahtır sadece, daha belli olur şahsen.

Hocam düzelebilir de düzelmeyebilir de. Sıkışmış piksel renk verir ama sabit renk verir. Benimki yeşil renk, pikselin 1 alt rengi verilmiyor. Siyah ve tonlarında belli sadece. Ölü piksel siyahtır sadece, daha belli olur şahsen.
Benimki de sadece ekran siyahken yeşil görünüyor. Sıkışmış oluyor demek ki.

Ayrıca bunların çoğalma gibi bir durumu var mı? Birkaç yerde çoğalabildiklerini söyleyen insanları gördüm de. Yoksa sadece şehir efsanesi mi?

Benimki de sadece ekran siyahken yeşil görünüyor. Sıkışmış oluyor demek ki.

Ayrıca bunların çoğalma gibi bir durumu var mı? Birkaç yerde çoğalabildiklerini söyleyen insanları gördüm de. Yoksa sadece şehir efsanesi mi?
Ölü piksel için duydum fakat sıkışmış için rastlamadım. Bende de var, 8 Aralık 2024'te aldım. Bir tek image retention oldu, ekranda izler kaldı geçti dün. Onun için belki garantiye verebilirim devam ederse. Onun dışında bazen sıkışmış pikselin olduğunu bile unutuyorum. Ben de iade edecektim ama kargoyu verince iade almıyoruz derseler ve elime kırık gelirse diye etmedim.

Ölü piksel için duydum fakat sıkışmış için rastlamadım. Bende de var, 8 Aralık 2024'te aldım. Bir tek image retention oldu, ekranda izler kaldı geçti dün. Onun için belki garantiye verebilirim devam ederse. Onun dışında bazen sıkışmış pikselin olduğunu bile unutuyorum. Ben de iade edecektim ama kargoyu verince iade almıyoruz derseler ve elime kırık gelirse diye etmedim.
Anladım hocam teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı