Monitör LED çubuğu değiştirmek

obacavcav

Decapat
Daha fazla  
Elimde 27 inç kavisli bir ASUS ROG monitör var. Ekranın kenarları siyahtı, içini açtım ve kenardaki LED'lerin yanmadığını gördüm. LED'leri değiştirmek istiyorum ancak birebir modeli bulamadım. LED kablosunun ve girişinin ucunun görselini yükledim.

İnternet üzerinde bir sürü evrensel şekilde geçen LED var, bunlardan 2 tanesini alıp 31Cm'şer olacak şekilde iki uçtan bağlayıp ortada buluşturmayı düşünüyorum kablonun iki ucu olduğu için.

Bazı LED'lerin yanında bir de kart veriliyor voltaj kontrolü için sanırsam, LCD'den LED'e dönüştürmek için. Benim monitörüm zaten LED olduğu için bir sorunla karşılaşmam değil mi?

Böyle yapsam işe yarar mı? Ya da işime yarayacak bir LED önerisi olan var mı?

Kesin bir karar vermedim, ama bu tarz bir şey almayı düşünüyorum https://www.ciceksepeti.com/55-univ...cift-ledsurucukablo-takim-wk-0367-kcm31443370

Dosya Ekleri

• kablo.png
    kablo.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 30
  • giriş.png
    giriş.png
    722,2 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu LED'ler ambience LED'i değil, backlight LED'i. Ekranın bunları kaç Volt ile sürdüğünü bilmeden kafanıza göre değiştirmemenizi öneririm. Bunlar özel LED'ler ve kartlar, herhangi bir LED aynı işi yapmaz ama bağlantı tipi ve gerilim değeri tutan LED'ler iş görecek kadar çalışacaktır (Orijinali gibi olmaz ama sizin için gayet yeterli olabilir.). Dolayısıyla LED kartlarının kaç Volt ile sürüldüğünü bilmeniz gerek.

Attığınız ürünün ise verilen teknik detayları yeterli değil. LED tipi farklı gibi görünüyor görselde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı