Monitör "no Signal" hatası

MICHAEL [CBL]

Decapat
Katılım
21 Aralık 2019
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba, bilgisayarımla eski model ve çözünürlüğü düşük bir monitör olan Acer AL1716 monitörü çalıştırırken no Signal sorunu alıyorum. Evdeki televizyona bilgisayarı bağladığımda sorunsuz çalışıyor. Ekran kartını çıkarıp anakart üzerinden Acer monitöre bağladığımda o da çalışıyor yani ne sistemimde ne de ekranda bir sorun yok. Çözünürlük problemi olduğunu düşünüyorum eski bir monitör olduğu için uyumluluk moduna geçmiyor gibi ama ilk açtığımda bu sorunu yaşayınca bir forum aracılığıyla bekleyerek parolayı kademe kademe girdim sonra 2 dk bekleyince görüntü verdi bilgisayara restart verdiğimde aynı sorun baş gösterdi bu sefer açamadım parolayı kaldırdım otomatik açılsın belki ekranı görmediğimden olmuyordur diye yine açılmadı. Girmediğim forum izlemediğim YouTube videosu kalmadı hepsinde teknik arızadan bahsediyor. Herhangi bir teknik arızam yok sadece çözünürlük uyumluluğu sorunum var. Çözümü bilen ya da bir tahmini olan dahi varsa ben denerim. Fikirlerinize fazlasıyla açığım. Şimdiden teşekkür ederim iyi günler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörünüzün analog tuşları ile ayarlarından input seçeneğini bulun, oradan Display Port seçin muhtemelen düzelecektir. Portları değiştirdiğimizde monitörler otomatik algılama yazılımına sahip değilse bunu manuel olarak elimizle ayarlamamız gerekiyor.


Bunu dener misin? Monitörü televizyona veya daha iyi bir monitöre bağlayıp çözünürlüğü kendi monitörüne göre ayarlamak.
 
Son düzenleme:
Dediklerinizin hepsini denedim fakat sonuç vermedi. Discord üzerinden ekran paylaşıp, çözünürlüğü ayarlayıp ardından Acer monitörümü taktığımda otomatik çözünürlük ayarlama moduna giriyor tekrardan önerilen olarak monitörün çözünürlüğüne geliyor. Driver güncel diyor dosyadan güncellemeye müsaade etmiyor. Monitörün DisplayPort girişi yok sadece VGA ve güç girişine sahip.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı