Monitör Panel Değişimi Sonrası Kullanılmalı mı?

Viktor R3znov

Kilopat
Katılım
16 Ağustos 2017
Mesajlar
2.962
Makaleler
1
Çözümler
6
28.05.2019'da aldığım monitörde (konu için tıklayınız) 2 adet ölü piksel problemi yaşamıştım ve ASUS'un resmi servisine gönderdim. Kendilerine monitörün birebir aynısı ile değişimini talep ettiğim bir yazı gönderdim fakat yazıyı yanlış mı okudular ya da öyle mi anlamak istediler bilinmez, LCD ekranı değiştirerek, monitörü bugün tarafıma gönderdiler. (Araya bayram girdiği için geç geldi).

Kutu içerisinde gelen servis raporunda; "Üründe LCD ekran değiştirilerek sorun giderildi. Tüm portlar denendi ve uzun süreli test edildi. Ürün stabil çalışmaktadır." yazıyor.

Ürünün garanti durumu ise bozulmamış olarak, garanti kapsamında gözüküyor ve herhangi bir ücret almadılar.

Ben de ASUS'u aradım ve yenisiyle değişimini istediğimi, neden böyle bir durumla karşılaştığımı sordum. Kendileri de böyle bir şeyin normalde olmaması gerektiğini, ürünü tekrardan servise göndererek, DOA kapsamında değişimini isteyerek, ürünü değiştirebileceğimi söylediler.

Ben de bu tantanalı süreçle uğraşmaya sıcak bakmadığım için, üründe bir problem yoksa ve bu haliyle kullansam garanti konusunda sıkıntı olur mu diye sordum ve sıkıntı olmaz şeklinde yanıt verdiler.

Az önce monitörü açtım ve tüm ölü piksel, ışık sızması ve ghosting testlerini yaptım. Çok şükür herhangi bir problem gözükmüyor. İstediğim gibi. Monitörün ekranını, çerçevesini, sağını solunu inceledim. Herhangi bir çizik, darbe vesaire yok. Arkasına da barkodlu servis etiketi koymuşlar.

Garantinin bozulmaması, ürünün sağlam olması, tüm testleri geçmesi ve elimde servisin garanti kapsamındaki parça değişimi raporu olduğu için, bir daha tekrardan monitörü gönderme sürecine açıkçası yanaşmak istemiyorum. 5-10 bin lira verseydim belki uğraşabilirdim ama 1100 liraya aldığım ve araya giren bayram sebebiyle uzun süredir serviste yatan monitörü, tekrardan gönderme fikri saçma gibi geldi. Sonuç olarak istediğim gibi çalışıyor.

Kafamda olayları netleştirmiş olsam da değerli arkadaşlarımın fikrini de almak istiyorum. Garanti kapsamında olduğu ve problemim giderildiği için kullanmaya devam edeyim mi? Monitörü yan ekran olarak, yayın yaparken veya film izlerken kullanıyorum.

İyi Sosyal'ler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ölü piksel sorunu nerede? (panelde). Panel değişmiş mi? ("LCD ekranı değiştirerek, monitörü bugün tarafıma gönderdiler.".) Sorun kalkmış o zaman, endişelenecek bir durum yok :)
 
@Rivai

Orası öyle dostum. Ben de aynı düşüncedeyim fakat panel değişimi sıkıntı çıkarır mı diye bir anlığına tereddüt ettim. Servise gönderdiğim talep yazısında, ürünün aynısı ile değişimini istiyorum yazdım. Parça değişimi diye mi anladılar yoksa öyle mi kolaylarına geldi bilemiyorum.

Neyse artık, 2 saattir monitör açık ve test ediyorum. Bir problem yok. Kullanmaya devam edeceğim yüksek ihtimalle. Benim için en önemli nokta garanti kapsamında olması.
 
@Jira

Evet dostum. Sorularımın cevabını vermiş olsam da yine de fikir almak istedim. Dediğim gibi her şey tıkırında ve hiç müdahale izi olmadan değiştirmişler. Servis işçiliğini beğendim.

Ama ben birebir değişim istediğim halde, onların parça değişimi yapması ister istemez insanı geriyor.

Neyse, vardır bir hayır. Garanti kapsamında olduğu için ve problem giderildiği için yüksek ihtimalle kullanmaya devam edeceğim.

Bayram öncesinde servise göndermiştim ve nereden baksan 2 haftadır orada kaldığı için, tekrardan tantanaya girmek saçma olur sanırım.

Şimdi bir de monitörü değiştiririm, yenisinde ölü piksel çıkar, bu sefer monitörü camdan aşağı atarım. En iyisi hiç elleşmemek gibi :D
 
Büyük ihtimalle mesajı almışlardır ama panel değişimi yapmak onlar için daha ekonomik geldiğinden buna başvurmuşlardır. TR'deki servisler kafasına buyruk çalışıyor maalesef.

Garanti kapsamında kalmasa sorun çıkartırdın ama bu durumda kullanmaya devam edebilirsin dediğin gibi.
 
Büyük ihtimalle mesajı almışlardır ama panel değişimi yapmak onlar için daha ekonomik geldiğinden buna başvurmuşlardır. TR'deki servisler kafasına buyruk çalışıyor maalesef.

Garanti kapsamında kalmasa sorun çıkartırdın ama bu durumda kullanmaya devam edebilirsin dediğin gibi.

Bu arada servis kağıdı şu şekilde:

20190613_140852.jpg


20190613_140543.png
 

Dosya Ekleri

  • 20190613_140852.jpg
    20190613_140852.jpg
    575,4 KB · Görüntüleme: 36
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı