Monitör renk ayarlarım doğru değil televizyondan bakıyorum pembe monitörden bakıyorum kırmızı monitörüm Acer RG241yp ekran kartı AMD yardıma ihtiyacım var. Renkler güzel gözükmüyor videolarda karanlık arka plan büyük pixeller oluşturuyor. İğrenç görüntü oluşuyor ve nesnelerin etrafı piksel piksel oluyor bu sorun sadece video izlerken oluyor. Oyun oynarken gayet güzel.
Bahsettiğim pembe kırmızı mevzusu bu videonun 34. saniyesi.
Zaten renk ayarı ve gamma ayarı dışında ne yapılabilir ki? Kontrast ve netlik gibi ayarlar da mevcut bende ama kontrastı 50'de kullanıyorum, netliği de gözümü rahatsız etmeyecek şekilde ayarladım.
Zaten renk ayarı ve gamma ayarı dışında ne yapılabilir ki? Kontrast ve netlik gibi ayarlar da mevcut bende ama kontrastı 50'de kullanıyorum, netliği de gözümü rahatsız etmeyecek şekilde ayarladım.
Evet, IPS kullanıyorum ama her panelin renk gamı aynı değil yani. Kontrast 50, Netlik 80, Gamma 2.2, Renk Sıcaklığı 6500K'da kullanıyorum. Galiba sadece netlik ayarını artırmıştım aldığımda, diğer ayarlar zaten stok olması lazım. Fotoğraf editlerken sRGB moduna alıyorum.
Evet, IPS kullanıyorum ama her panelin renk gamı aynı değil yani. Kontrast 50, Netlik 80, Gamma 2.2, Renk Sıcaklığı 6500K'da kullanıyorum. Galiba sadece netlik ayarını artırmıştım aldığımda, diğer ayarlar zaten stok olması lazım. Fotoğraf editlerken sRGB moduna alıyorum.
parlaklık 75
kontrast 50
siyah güçlendir 3
süper netlik açık
renk sıcaklığı sıcak
monitördeki ayarlar böyle
ips dedim tn ye göre her türlü daha iyi renk verir dedik renk veriyo ama yanlış veriyo videodaki objelerin kenarları pixelleniyor
parlaklık 75
kontrast 50
siyah güçlendir 3
süper netlik açık
renk sıcaklığı sıcak
monitördeki ayarlar böyle
ips dedim tn ye göre her türlü daha iyi renk verir dedik renk veriyo ama yanlış veriyo videodaki objelerin kenarları pixelleniyor
Siyah güçlendirme ayarını değiştirmeyi deneyin. Renk sıcaklığını da sıcak yaparsanız pek gerçekçi olmaz ama göz yorgunluğu için daha sağlıklı. Obje kenarları pikselleniyor dediğiniz şey nasıl bi şey pek anlamıyorum, video çekip Youtube'a atarsanız daha iyi olabilir belki.