Çözüldü Monitör ses çıkışı anakarttaki ses kartını mı kullanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AtraxiyoN

Kilopat
Yer
Hatay
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Son Windows 10 güncellemesinden sonra bilgisayarın genel ses seviyesi azaldı. Yani önceki ses düzeyinin %50 sini kullanıyor gibiyim. Bunu bir türlü çözemedim. Monitörüm Samsung C24FG73 modeli. Monitörün ses çıkışına taktığımda eskisi gibi yüksek ses alabiliyorum.

• Anakartım: MSI Z170A GAMING M5 (içinde Nahimic 2 ses kartı var)
  • Ekran kartım: ASUS ROG STRIX GTX 1070 Ti
Windows 10 güncellemesi (son güncelleme) ile alakalı bu sorunu yaşayan var mı? Monitörlerin ayrı bir ses kartı var mıdır? Yoksa anakart üzerinde ki ses yongasını mı kullanır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ses sürücülerini güvenli mod ile kaldırıp tekrar kurmayı dener misin?

Çözüm
Sorunu çözdüm. Teşekkür ederim. Öncelikle dediğiniz gibi Güvenli Mod içerisinde driverleri kaldırıp normal başlatarak Anakartın kendi sitesinden ses driverini indirdim. Kurduktan hemen sonra yine Anakartın sitesindeki Nahimic 2 isimli programı inderek onu da kurdum. Nahimic Programını açtığımda içerisinde gerekli yükseltmeleri yapabildim. Aynı sorunu alan yada yaşayan arkadaşların öncelikle aygıt yöneticisinden ses sürücülerini kaldırarak yukarıda anlattığım yolu takip etmeleri faydalarına olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı