Monitör sinyal yok

Alkank35

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba 2 haftadır yaşadığım illet bir problemden bahsedeceğim sizlere. Monitörüm Acer KG 241 modeli, bilgisayarımda rutin takılırken, internette gezerken, film izlerken, Facebook, Instagram vs. Gezinirken hiçbir problem yok. Oyun oynarken herhangi bir oyun 10 dakika 15 dakika bazen 5 dakika sonra sinyal yok sorunu ile karşılaşıyorum. Monitörden ekran kartına Display Port ile bağlanıyorum bu gün gidip yeni bir Display Port kablosu, ve HDMI kablosu aldım yeni Display Port kablosunu bağladıktan, 10 dakika sonra aynı sorunu tekrar yaşadım. Sonrasında yeni aldığım HDMI kablosunu bağladım ve 10 dakika sonra yine aynı sorun. Şimdi ben bu işten hiçbir şey anlayamadım monitörde mi? Sıkıntı var ekran kartında mı? ( Ekran kartı: MSI 1060 Gaming X ) İzmir'de tanıdığınız bilgisayar işlerinden adam akıllı anlayan bir tanıdığınız varsa bana önerebilir misiniz? İzmir çankaya'ya götürüyorum hep, hiçbirisinin teknelojiden haberi yok beceriksiz bedava para peşinde olan insanlar.

Ekleme: 5 gün önce oyun oynarken yine sinyal yok sorunu yaşadım. Arkasından çata pat sesinden sonra PC arkasından alev atarak yandı. Bende çankaya'da bir bilgisayarcıya götürdüm ve bana sadece PSU'nun yandığını söylediler, bende yeni bir 80+ Plus bronz sertfikalı bir PSU aldım taktılar, PC çalıştı ve bana başka hiçbir bileşenin zarar görmediğini söylediler. Bütün bu olanların öncesinde monitörü ilk aldığım gün dahil ben bu sinyal yok sorununu yaşıyordum. Ve monitörü almadan önce eski bir monitör ile bağlanıyordum, o eski monitöre aynı PC ile, VGA kablosu ile bağlanıyordum ve hiç böyle sıkıntılar yaşamadım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı