Monitör siyah ekranda kalıyor

cashcheck

Megapat
Daha fazla  
Selamunaleyküm arkadaşlar masaüstü PC'nin kasasından tık diye bir ses gelip ekran 3-4 saniyeliğine gidiyor, yani siyah ekranda kalıyor. Sebebi nedir acaba? Yardımlarınız için teşekkürler.

Tık olarak belirttiğin ses HDD'den mi geliyor? Siyah ekranda kalmasının sebebi eğer Windows HDD'ye kurulu ise ve HDD ölmek üzereyse evet siyah ekranda kalır. HDD sağlık testini ve bad sektor taramasının sonuçlarını buraya paylaş bakalım.

HDD yok SSD var sorun şu ki tık sesi 1 kere yapıyor sonra 3 4 saniyeligine ekran soyahta kalip geri geliyor eve gittigimde SSD'yi test edebilirim Windows'ta evet SSD'ye kurulu.

HDD yok SSD var sorun şu ki tık sesi 1 kere yapıyor sonra 3 4 saniyeligine ekran soyahta kalip geri geliyor eve gittigimde SSD'yi test edebilirim Windows'ta evet SSD'ye kurulu.

Anlık mavi ekran veriyor da olabilir. Sürücüleri kontrol et. Gerekirse stres testine sok. SSD sağlığını kontrol et. Veri toplamadan çözemeyebilirsin. Bunu son gelen Windows güncellemesi de yapabilir. Son ekran kartı güncellemesi vs.

Anlık mavi ekran veriyor da olabilir. Sürücüleri kontrol et. Gerekirse stres testine sok. SSD sağlığını kontrol et. Veri toplamadan çözemeyebilirsin. Bunu son gelen Windows güncellemesi de yapabilir. Son ekran kartı güncellemesi vs.

Eve gittiğimde deneyecegim PC'yi toplayalı daha 1 yıl olmadı parçaların arıza yapacağını zannetmiyorum ama sonuçta elektronik ürün ne olacağı belli olmaz.

Eve gittiğimde deneyecegim PC'yi toplayalı daha 1 yıl olmadı parçaların arıza yapacağını zannetmiyorum ama sonuçta elektronik ürün ne olacağı belli olmaz.

Donanımsal olduğunu bende düşünmüyorum. Yazılımsal olur genelde siyah ekran ve mavi ekran. Genelde sürücü uyuşmazlığı veya program çakışması vs.

Donanımsal olduğunu bende düşünmüyorum. Yazılımsal olur genelde siyah ekran ve mavi ekran. Genelde sürücü uyuşmazlığı veya program çakışması vs.

Peki hangi programları önerirsin test için.

HD Tune testleri geceden de furmarka brakıp test sonuclarını atarım sürücüler güncel hepsine baktım.

Dosya Ekleri

• 20210908_020332.jpg
    20210908_020332.jpg
    178,8 KB · Görüntüleme: 34
  • 20210908_015723.jpg
    20210908_015723.jpg
    135,4 KB · Görüntüleme: 45
  • 20210908_021321.jpg
    20210908_021321.jpg
    191,8 KB · Görüntüleme: 51
  • 20210908_021305.jpg
    20210908_021305.jpg
    137,9 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı