Monitör Uyku Modu ve Ekran Kartı Fan Hızı

EEnginH

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Assassin's Creed Odyssey oyununu oynarken ekran kararıp monitör uyku moduna geçiyor ve ekran kartı fan hızı maksimuma çıkıyor. Bilgisayar ve oyun açık. Afterburner ile GPU sıcaklık kontrolü yaptığımda Max 70 derece olduğunu görüyorum. Sorun yeni başladı. Farklı bir PSU ile denedim ve ekran kartı driverını kaldırıp yeniden kurdum fakat sonuç aynı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Not: Sistemi ocak ayında aldım. İçerisinde AMD Ryzen 5 2600X ve NVIDIA GTX 1660 Ti mevcut.

Merhaba. Assassin's Creed Odyssey oyununu oynarken ekran kararıp monitör uyku moduna geçiyor ve ekran kartı fan hızı maksimuma çıkıyor. Bilgisayar ve oyun açık. Afterburner ile GPU sıcaklık kontrolü yaptığımda Max 70 derece olduğunu görüyorum. Sorun yeni başladı. Farklı bir PSU ile denedim ve ekran kartı driverını kaldırıp yeniden kurdum fakat sonuç aynı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Not: Sistemi ocak ayında aldım. İçerisinde AMD Ryzen 5 2600X ve NVIDIA GTX 1660 Ti mevcut.

Uyku moduna geçmiyor.
Ekran kartı fan kontrol programının ayarlarını kontrol et! Ayarları sıfırla yapamazsan yeniden programı kur. Sebebi şu sen ekran çözünürlük, renk ayarlarını kurcalamışsın ve fan hızını.

Siyah ekran verip monitörde "enter sleep mode" yazıyor.Fanlar aşırı gürültülü çalışmaya başlıyor.Güç butonundan sistemi kapatmak zorunda kalıyorum.Ekran kartı fan ayarlarını kurcalamadım.

Siyah ekran verip monitörde "enter sleep mode" yazıyor. Fanlar aşırı gürültülü çalışmaya başlıyor. Güç butonundan sistemi kapatmak zorunda kalıyorum. Ekran kartı fan ayarlarını kurcalamadım.

Denetim masasından uyku ayarlarını hiçbir zaman yapmayı dene olmazsa onboard olarak aç bilgisayarı o zamanda aynı hatayı alacak mısın bakalım.

Uyku ayarları "hiçbir zaman" olarak ayarlı. Onboard olarak sıkıntı yok. Bilgisayar oyunlara girip yükle deyince ya da bir süre oyun oynarken bu problem başlıyor. FurMark ve AIDA64 ile stress testi yaptım. Her şey normal görünüyor. Ben PSU'dan şüphelenmeye başladım. Aerocool cylon 500W kullanıyorum. Yetmiyor mu acaba?

Uyku ayarları "hiçbir zaman" olarak ayarlı. Onboard olarak sıkıntı yok. Bilgisayar oyunlara girip yükle deyince ya da bir süre oyun oynarken bu problem başlıyor. FurMark ve AIDA64 ile stress testi yaptım. Her şey normal görünüyor. Ben PSU'dan şüphelenmeye başladım. Aerocool cylon 500W kullanıyorum. Yetmiyor mu acaba?

stres testine soktun ve sorun çıkmadıysa psu da sorun yoktur

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı