Monitör ve ekipman dahil 25.000 TL sistem önerisi

dasasos

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, taksitli bir şekilde Gaming PC almayı düşünüyorum fakat parçalardan pek anlamıyorum. Bütçem sadece kasa için maksimum 20 bin TL. İsteklerim doğrultusunda benim işimi görecek sistemleri paylaşırsanız sevinirim.

• Alacağım sistemin beni uzun süre götürmesi gerekiyor. Biliyorum oyunlar her gün gelişiyor ve ekran kartları her geçen sene güç kaybedebiliyor fakat bu alacağım sistemin beni "minimum" 5-6 sene, hatta mümkünse daha fazla götürmesi iyi olur. FPS ve dayanıklılık iki önemli husus.
• Genel olarak oynadığım oyunlar CS:GO, ETS 2, GTA 5, PUBG tarzı daha az sistem gereksinimiyle oynayabilecek oyunlar olsa da, arada bir de olsa Microsoft Flight Simulator, RDR2 ya da sistem gereksinimi isteyecek farklı oyunlar oynama durumum olduğu için onlarda da kötü bir FPS vermemesi gerekiyor.
• Parçaların birbiriyle uyumlu olmasını istiyorum dediğim gibi hiç anlamam darboğaz vs. yapmaması gerekiyor, ayrıca atılan sistemin soğutması da iyi olursa sevinirim.
• AMD mi Intel mi sorusuna takılan insanlardan biriyim fakat Intel i5 işlemcide karar kıldım, daha dayanıklı ve kaliteli olması açısından. Intel model işlemci olursa sevinirim.

Şimdiden yardımcı olup ilgilenecek tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca kasanın yanına uyumlu olabilecek ve fiyatı çok uçuk olmayan monitör tavsiyesinde de bulunabilirsiniz. Monitör ve aksesuar dahilinde 25.000 TL'ye kadar çıkabilirim.

Intel ve RTX serisi olursa daha iyi olur. Teşekkür ederim.

Bu olabilir ama sırf Intel ve Nvidia diye 5000TL daha fazla para vermek çok mantıksız.

Bu var.
Bu modelin Ti'siz versiyonunu alacaktım, 16.399₺ liste fiyatı var ve bu attığınız 19.499₺. Sadece Ti olmasından dolayı bu arada ki 3.100₺'lik fark değer mi sizce? Bana ne gibi bir etkisi olur? Örneğin oyunlarda pek etkilemese bile beni fazladan 2 yıl götürür gibi mi?

Bu olabilir ama sırf Intel ve Nvidia diye 5000TL daha fazla para vermek çok mantıksız.
Biliyorum fakat tek bir kere alma şansım var almışken daha sonra değiştirme riski olması yerine kafam rahat olsun istiyorum, baktığım zaman da f/p AMD, kaliteli ama pahalı olan Intel oluyor. Arada gerçekten 5 bin TL'lik bir fark varsa bir kere alayım uzun süre götürsün hiç başım ağrımasın istiyorum. Bir daha değiştirme şansım yok çünkü.

Bu arada ekran kartı üreticisinin ASUS ya da MSI olması neyi tetikliyor? ASUS'un ekran kartları MSI'ye göre daha iyi diyorlar.

Bu modelin Ti'siz versiyonunu alacaktım, 16.399₺ liste fiyatı var ve bu attığınız 19.499₺. Sadece Ti olmasından dolayı bu arada ki 3.100₺'lik fark değer mi sizce? Bana ne gibi bir etkisi olur? Örneğin oyunlarda pek etkilemese bile beni fazladan 2 yıl götürür gibi mi?

Biliyorum fakat tek bir kere alma şansım var almışken daha sonra değiştirme riski olması yerine kafam rahat olsun istiyorum, baktığım zaman da f/p AMD, kaliteli ama pahalı olan Intel oluyor. Arada gerçekten 5 bin TL'lik bir fark varsa bir kere alayım uzun süre götürsün hiç başım ağrımasın istiyorum. Bir daha değiştirme şansım yok çünkü.

Bu arada ekran kartı üreticisinin ASUS ya da MSI olması neyi tetikliyor? ASUS'un ekran kartları MSI'ye göre daha iyi diyorlar.
Eğer bilgisayara iyi bakarsanız sorun çıkmaz hocam, AMD ürünlerde kaynaklanan çoğu sorun kullanıcılar yüzünden oluyor, ama siz rahat etmek istiyorsanız 3060Tİ alabilirsiniz. ASUS kartların soğutması daha iyi diye biliyorum hocam.

Eğer bilgisayara iyi bakarsanız sorun çıkmaz hocam, AMD ürünlerde kaynaklanan çoğu sorun kullanıcılar yüzünden oluyor, ama siz rahat etmek istiyorsanız 3060Tİ alabilirsiniz. ASUS kartların soğutması daha iyi diye biliyorum hocam.
Haklısın hocam. 3060Ti ya da 3070 düşünüyordum ben de fakat 3070 dediğimiz zaman fiyat epey artıyor. 3060Ti'de artıyor gerçi ama şöyle bir durum var

Bu sistemde Asus RTX 3060'ın "TUF Gaming" modeli ve 22.499 TL.

Buradaysa Asus RTX 3060'ın "Dual" modeli ve 19.499 TL.

TUF ve Dual'ın farkı nedir? Bu farka değer mi? Hatta direkt şöyle sorayım, üçüncü olarakta Asus Dual RTX 3060 OC 8 GB versiyonlu olanı 16.399 TL fakat Ti'si yok. Siz olsaydınız hangisini alırdınız?

Haklısın hocam. 3060Ti ya da 3070 düşünüyordum ben de fakat 3070 dediğimiz zaman fiyat epey artıyor. 3060Ti'de artıyor gerçi ama şöyle bir durum var

Bu sistemde Asus RTX 3060'ın "TUF Gaming" modeli ve 22.499 TL.

Buradaysa Asus RTX 3060'ın "Dual" modeli ve 19.499 TL.

TUF ve Dual'ın farkı nedir? Bu farka değer mi? Hatta direkt şöyle sorayım, üçüncü olarakta Asus Dual RTX 3060 OC 8 GB versiyonlu olanı 16.399 TL fakat Ti'si yok. Siz olsaydınız hangisini alırdınız?
Dual ve TUF arasında çok az bir fark var hocam, o fiyat farkına değmez. Tİ olmayan 3060 ise baya performans farkı yaratır. Ben olsam bu bütçeyle RTX 3060TI ASUS DUAL olanı alırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı