Monitör Yerine Ekran Kartı Almak Mantıklı Mı?

deleteduser27

Decapat
Merhaba. Ben yakın zamanda PC toplamayı düşünüyorum.
Mesela monitör almak yerine kısa bir süre bendeki monitörü kullansam, monitör yerine ekran kartının fiyatını arttırmak daha mı mantıklı sizce? Yani bu sayede ekran kartının fiyatı 700-800 TL artmış oluyor. Şu an kullandığım monitörü kullansam bir süre sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Alacağınız ekran kartının ne olduğuna bağlı olarak, eski VGA girişli monitörden görüntü alabilmek için 25-30 TL fiyatla HDMI to VGA yada benzeri aktif dönüştürücü almanız gerekebilir. Onun dışında kullanımı ile ilgili bir sıkıntı olmayacaktır.

Alacağınız ekran kartının ne olduğuna bağlı olarak, eski VGA girişli monitörden görüntü alabilmek için 25-30 TL fiyatla HDMI to VGA yada benzeri aktif dönüştürücü almanız gerekebilir. Onun dışında kullanımı ile ilgili bir sıkıntı olmayacaktır.
Dediğiniz şeylerin hiç birini anlamadım :D (iyi değilim bu konularda) Ama teşekkür ederim bu bilgi işime yarayacak araştıracağım.

Bu arada ekran kartına göre değişir demişsiniz. 4000 TL'ye Programlama İçin Sistem Toplama Bu konumdaki arkadaşın önerdiği PC'yi toplayacağım. Monitör yerine ekran kartını daha iyi alabiliyorsam alayım dedim. Sizin dediğiniz gibi yapacağım :)
  1. Monitörün nedir?
  2. Sorun olmaz.
Şu an kullandığım monitör LG (detaylarını bilmiyorum) Ancak yıllardır kullandığım bir monitör. Yalnız içindeki kart 1 yıl önce yanmıştı, onun yenisini takmıştım yani o 1 yıllık. Başka bir monitör daha var ama dediğim gibi sadece üstünde yazanları size söyleyebilirim detaylarını bilmiyorum :D Zaten 1 ay sorun çıkarmasın yeter daha sonra monitör de alacağım. Ekran kartını yükseltmek daha iyi olabilir diye düşündüm.

Bu arada konuya çözüldü koyabilirsiniz :)

Son düzenleme:
Yapılan tavsiyelerde Nanokatalog firmasından ürünler var, ithalatçı garantili olmakla birlikte ürünleri yurtdışından getirdiği için uzun teslimat süreleri oluyor. Nanokatalog' dan tavsiye edildiği zaman başlık sahibinin uyarılması gerektiğini söylüyorum ama ısrarla tavsiyeyi yapıp başlık sahibini kötü sürprizlerle baş başa bırakıyorlar.

Yapılan tavsiyelerde Nanokatalog firmasından ürünler var, ithalatçı garantili olmakla birlikte ürünleri yurtdışından getirdiği için uzun teslimat süreleri oluyor. Nanokatalog' dan tavsiye edildiği zaman başlık sahibinin uyarılması gerektiğini söylüyorum ama ısrarla tavsiyeyi yapıp başlık sahibini kötü sürprizlerle baş başa bırakıyorlar.
İşte bu gerçekten gerekli bir bilgiydi :) NanaKatalog yerine başka bir yerden bulursam o parçaları oradan almaya çalışağım. Tabi önce bir şekilde araştırıp önerilen sistem iyimiymiş onu öğrenmem lazım:)

Araştırmalarım sonucu bu PC'yi toplamaya karar verdim. Monitör almayı biraz erteleyeceğim. Teşekkürler bu arada yanıtlarınız için :)

pc.jpg

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı