Monitörde 2 adet ölü pixel meydana geldi

TahirYusuf

Femtopat
Daha fazla  
Monitör
Asus VG247Q1A
Bilgisayarı bu sabah açtığımda monitörde biri siyah diğeri yeşil olmak üzere 2 ölü piksel gördüm.
Dün bilgisayarı kapattığımda böyle bir sorun yoktu. Monitörü 3 yıl önce aldım, ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-04-01 saat 20.30.01_8ff45ccb.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-04-01 saat 20.30.01_8ff45ccb.jpg
    61,8 KB · Görüntüleme: 49
  • WhatsApp Görsel 2025-04-01 saat 20.30.01_51eb376d.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-04-01 saat 20.30.01_51eb376d.jpg
    77,7 KB · Görüntüleme: 47
Bilgisayarı bu sabah açtığımda monitörde biri siyah diğeri yeşil olmak üzere 2 ölü piksel gördüm.
Dün bilgisayarı kapattığımda böyle bir sorun yoktu. Monitörü 3 yıl önce aldım, ne yapmalıyım?
Garantisi varsa götürün. Aksi takdirde bu ölü pikseller çoğalabilir.

Ölü pikseller genellikle büyük bir sorun yaratmaz. Eğer monitörünüzün garantisi devam ediyorsa durumu bildirebilirsiniz, ancak çoğu üretici genellikle 3 veya daha fazla ölü piksel olmadıkça değişim yapmaz diye biliyorum. Bu politika mağazadan mağazaya değişebilir. Siz yinede bir sorun. Ayrıca, YouTube'da "dead pixel fix" yazarak bulabileceğiniz videolarla ölü pikseli onarmayı deneyebilirsiniz.

Garantisi maalesef yok. bunun bir anda oluşması normalmi. internette çakmakla veya kurutma makinesiyle yapanları gördüm yapsam bir faydası dokunurmu.
Bunun sebebsiz yere olması bir üretim hatası olamazmı. Asusa yazmayı düşündüm ama sonra mantıksız geldi

Garantisi maalesef yok. bunun bir anda oluşması normalmi. internette çakmakla veya kurutma makinesiyle yapanları gördüm yapsam bir faydası dokunurmu.
Çakmak yöntemi yakar ekranı yapmayın hocam. Benim dediğim siteyi deneyin. Her ölü piksel için yarım saatten biraz fazla. 45 dakika kadar.

senin verdiğin sitede piksel yukarı çıkmıyor reis
tarayıcıya denk geliyor ölü pikseller yukarıda :)
Tam ekrana alın hocam:). Zaman alır ama deneyin. En azından tam ekrana alıp yaparsınız öyle öyle arkada yapar. Çakmak fön makinesi gibi yöntemler ve tamir gibi cüzdan yakan yöntemler alternatifi ben bunu biliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı