Monitörde Analog ve DVI ne işe yarıyor?

Analog,DVI ve HDMI görüntü giriş-çıkışlarıdır, görüntüyü bu girişlerden birinden alırsın. Analog bu 3 girişten en eski teknolojili olan. Adındanda anlayacağın üzere sinyalleri analog olarak gönderir bazen bu durum Input-Lag denen olaya yani cisimlerin arkasında çoğalma benzeri bir şey oluşuyor bende tam bilmiyorum. DVI ve HDMI arasında hiç bir fark yok ikiside sinyalleri dijital aktarıyor. HDMI'ın bi avantajı üzerinden seste aktarlıabiliyor. Örneğin dahili hoperlörü olan bir monitörde, görüntüyü DVI ile alıyorsan bu hoperlörleri kullanmak için ses kablosunuda takman gerekir fakat HDMI ile kullanırsan hem görüntü hemde ses tek kablodan gelir. ^^ Bu durumda tercihen DVI ya da HDMI kullanabilirsin ikisi arasında hiç bir fark olmaz görüntü açısından...

Ben bu sisteme uygun Benq XL2410T modelini buldum. Hem özellikleri bakımından hem de parası bakımından çok güzel.(!)
Ama bunun bir de 2420T modeli var. Bu ikisi arasında yaklaşık 300 liralık bir fark var ama özellikleri bakımından ne gibi farklar var? Bunları bilen varsa yardımlarını bekliyorum.

Vatan'a yeni gelen oyuncu BenQ monitörlerinden bahsediyorsun. 3'üde gayet güzel. Aralarındaki tek far 0.4 inç'lik boyut farkı onuda gözle seçebileceğini sanmıyorum sen pro oyuncu değilsin o yüzden monitöre 1200 TL vermene gerek yok. Aynı özelliklere sahip olan çok kaliteli bu monitörü şiddetle tavsiye ediyorum:
VATAN COMPUTER - ASUS - 23" ML238H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR - Monitör

Vatan'a yeni gelen oyuncu BenQ monitörlerinden bahsediyorsun. 3'üde gayet güzel. Aralarındaki tek far 0.4 inç'lik boyut farkı onuda gözle seçebileceğini sanmıyorum sen pro oyuncu değilsin o yüzden monitöre 1200 TL vermene gerek yok. Aynı özelliklere sahip olan çok kaliteli bu monitörü şiddetle tavsiye ediyorum:
VATAN COMPUTER - ASUS - 23" ML238H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR - Monitör
Önce bu ASUS'a da bakmıştım güzel bir model. Benq'daki model 120Hz. Çok fark eder mi?

Uyarı! Bu konu 14 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı