evrN
Hectopat
Merhaba dün AOC 24G2U/BK IPS panel modelini ikinci el olarak fiyatını ortalama görüp satın aldım. Alırken UFO, ölü piksel vs. gibi testler yaptım bir sorun yoktu. Eve geldiğimde de yoktu, bilgisayarı kapatmayı unutup uyuya kalmışım yaklaşık 8-9 saat sonra uyandığımda discord ana menüdeyken arka planımın ghost yaptığını farkettim. Arkaplanda tam ortada evrN yazıyordu ve bu yazı şuan Steam sohbet penceresi, Discord arayüzü gibi yerlerde çıkıyor. Ancak oyunlarda vs asla belli olmuyor ve ufo testte herhangi sorun yok. Sizce uzun süre aynı görüntü sabit şekilde monitörün ekranında durduğundan dolayı mı kaynaklandı?
Eski monitörüm LG 144Hz TN paneldi ve kırıldı onda böyle sorunlar yaşamadım ancak IPS'e geçtikten sonra acayip renk farkı oldu. Bundan sonra kesinlikle IPS veya VA panel tercih edeceğim. Eğer ki FPS oyunlarda mükemmel derecede profesyonel değilseniz TN panel alıp bu güzelim renklerden mahrum kalmayın.
Bu arada aynı şekilde MacBook Pro 2018 Retina ekranda da sadece sağ taraftın %30luk kısmında aynı problemi yaşıyorum.
Eski monitörüm LG 144Hz TN paneldi ve kırıldı onda böyle sorunlar yaşamadım ancak IPS'e geçtikten sonra acayip renk farkı oldu. Bundan sonra kesinlikle IPS veya VA panel tercih edeceğim. Eğer ki FPS oyunlarda mükemmel derecede profesyonel değilseniz TN panel alıp bu güzelim renklerden mahrum kalmayın.
Bu arada aynı şekilde MacBook Pro 2018 Retina ekranda da sadece sağ taraftın %30luk kısmında aynı problemi yaşıyorum.
Son düzenleme: