Monitörde Ghosting Nedir ve Nasıl Anlaşılır?

• Konuyu başlatan nikim
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 100.045
O sıralık Ghosting'den oluşuyor . Monitördeki pixellerin renk değiştirme hızı yenileme hızına yetişememesi durumunda meydana geliyor. FPS oyunlarında hızlı hareketlerde belli oluyorsa sinir bozabilir ama testteki kadar belli olmuyor genel olarak oyunlarda. Ghosting ne kadar azsa ufoyu o kadar net görürsünüz.
Anladım hocam benim Asus VG248QE, TN panel monitörümde ghosting yokmuş demek ki, ufoyu net görebildiğimi hatırlıyorum ve şimdiki aldığım AOC IPS'den daha net görüntüsü vardı.
Ghsotingi minimuma indirme gibi bir yöntem var mıdır yoksa monitörün teknik özelliklerinden kaynaklı olduğundan bir şey yapılamaz mı?

Monitörlerin OSD menülerine "Yanıt Süresi" başlığı altında tepki süresini hızlandırma seçeneği koyuyorlar genel olarak ama net bir çözüm olmuyor.Üstüne flicker free(ekranda pırıltı ve göz yorgunluğu) olmasına sebep oluyor. Yinede bakabilirsiniz OSD menüsüne.

Monitörlerin OSD menülerine "Yanıt Süresi" başlığı altında tepki süresini hızlandırma seçeneği koyuyorlar genel olarak ama net bir çözüm olmuyor.Üstüne flicker free(ekranda pırıltı ve göz yorgunluğu) olmasına sebep oluyor. Yinede bakabilirsiniz OSD menüsüne.
IPS çok canlı renkler sunuyor, görüntü çok iyi dediler, IPS'ye geçtik TN panel kadar olamıyor malesef, yarın bakayım iade oluyor mu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı