Monitörde Ghosting Nedir ve Nasıl Anlaşılır?

• Konuyu başlatan nikim
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 99.994
Konuyu tekrar açacağım bende sadece üst sırada biraz oluyor ghosting fazla var mıdır bende VG24VQ model ASUS TUF serisi.
Merhaba, ne yaptınız sorunu acaba?
Ghostin test arkada hayalet efekti bırakıyorsa ghosting vardır. TN panel 1ms dışında bir çok monitörde var oyunlarda rahatsızlık vermiyorsa bir sıkıntı değil bu.
Merhaba, bende testte gozukmuyor ama ozellikle siyah bir ekranda mouse imleci kuyruk bırakıyor gibi oluyor iz gibi yani. Ghosting mi oluyor bu?

Son düzenleme:
Merhaba, ne yaptınız sorunu acaba?

Merhaba, bende testte gozukmuyor ama ozellikle siyah bir ekranda mouse imleci kuyruk bırakıyor gibi oluyor iz gibi yani. Ghosting mi oluyor bu?
O kadar büyütülecek bir durum değil bu ghosting. Günlük kullanımda yada oyun oynarken rahatsız edici bir hayalet efekt görmüyorsanız yüksek hertz değerine sahip hemen hemen her monitorde oluşuyor zaten. Çok büyütülecek bir durum değil .

O kadar büyütülecek bir durum değil bu ghosting. Günlük kullanımda yada oyun oynarken rahatsız edici bir hayalet efekt görmüyorsanız yüksek hertz değerine sahip hemen hemen her monitorde oluşuyor zaten. Çok büyütülecek bir durum değil .

Anladım. Ancak overdrive gibi ayarları açınca elmb falan o zaman bildiğimiz ghosting oluyor testten takip ediyorum çift gözüküyor uzaylı. Ancak onu kapatıp normal kullanımda gölge yok ancak uzaylı giderken arkasından çok az iz bırakıyor koparmadan kendisinden o şekilde söyliyim. Bu nedir peki ghostingten farkı var mıdır? Sebepleri de aynı mı yani.

Anladım. Ancak overdrive gibi ayarları açınca elmb falan o zaman bildiğimiz ghosting oluyor testten takip ediyorum çift gözüküyor uzaylı. Ancak onu kapatıp normal kullanımda gölge yok ancak uzaylı giderken arkasından çok az iz bırakıyor koparmadan kendisinden o şekilde söyliyim. Bu nedir peki ghostingten farkı var mıdır? Sebepleri de aynı mı yani.
ELMB açarsanız hafif ghosting olur ve FreeSync kullanamazsınız. ELMB kapatırsanız genelde olan (4ms gtg) yaşarsınız ve hafif blurlanma olur. Maalesef çözümü olmayan amansız bir yol bu :) Ancak çok fazla hissetmezseniz problem yok bence

Son düzenleme:
Anladım hocam benim ASUS VG248QE, TN panel monitörümde ghosting yokmuş demek ki, ufoyu net görebildiğimi hatırlıyorum ve şimdiki aldığım AOC IPS'den daha net görüntüsü vardı.
Ghsotingi minimuma indirme gibi bir yöntem var mıdır yoksa monitörün teknik özelliklerinden kaynaklı olduğundan bir şey yapılamaz mı?

AOC IPS derken ürünün tam adını söyler misiniz?

G244F kullanıyorum eski HP monitörümde UFO testinde çok kötü görünüyor ama pes oynarken nedense onda daha az ghosting oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı