Monitörde gidip gelen karıncalanma ve ekranın gitmesi neden kaynaklanır?

497390

Hectopat
2 gün önce oyun indirirken monitörü altından kapattım ve sonra monitör bir daha açılmadı. Abimin HDMI kablosunu taktıktan sonra düzeldi gibi oldu, ama ekran çok küçük gidip gelen karıncalanmalar ve ekranın bazen kapanıp tekrar açılması sorunu başladı. Bilgisayarı kapatıp açayım derken de bu sefer anakartın logosu geldikten sonra ekran gelmemeye başladı. Uzun uğraşlar sonucu bilgisayara format attım, lakin bu karıncalanma ve ekranın gidip gelmesi devam ediyor. Sorun kabloda mı, ekran kartında mı, monitörde mi anlamadım bir türlü.

Vram arızası gibi görünüyor. Monitörü farklı bir aygıta bağlayıp görüntü almayı denediniz mi?

Vram arızası gibi görünüyor. Monitörü farklı bir aygıta bağlayıp görüntü almayı denediniz mi?
Hocam abim kendi monitörünü taktı ve ilk başta çalıştı. Sonra kendi monitörünün kablosunu bana verdi. Onu taktıktan sonra birkaç dakika düzeldi gibi oldu, sonra dediğim gibi çok küçük karıncalanma ve gidip gelmeler olmaya başladı. Bir ara da logodan sonra hiç ekran gelmemeye başladı. Yarın monitörü abimin bilgisayarına takmayı deneyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…