Monitörde hangi port kullanılmalı?

domthefirst

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.
Çift monitör olarak bir adet Benq rl2455hm ( 24" 1 ms 60 Hz ) bir adet LG D2342 ( 3D monitör) kullanıyorum.
Sorum başlıktan da anlaşılacağı üzere hangi portu kullanmak mantıklı şeklinde olacak.
Şu an iki monitörde de DVI bağlantı yapıyorum, daha önce HDMI denedim fakat ekranların kenarlarında yaklaşık 2-3 cm'lik siyah boşluk kalıyor, çerçeve gibi. Bu durum DVI'da olmadığı için DVI kullanmaya başladım.
Ekran kartım R9 270X 2 DVI, 1 HDMI, 1 D-port var.
Sizce hangi monitörde hangi portu kullanmalıyım ?

Son düzenleyen: Moderatör:
HDMI ve DVI hemen hemen aynı kalitede görüntü aktaran çıkışlardır yalnız HDMI ile ses de taşınabildiği için, hoparlörlü bir monitörde bu bağlantıyı kullanmak fazladan ses kablosu takarak kablo kirliliği oluşumunu engeller. Siyah boşluk oluşumu konusuna anlam veremedim, olmaması gerekirdi.
Display Port, diğer iki bağlantı şekline göre daha yüksek bant genişliği sunduğu, daha yüksek hertz ve çözünürlük değerlerini desteklediği için daha kaliteli bir bağlantı türüdür. Lakin elinizde bulunan monitörler için bu bağlantıyı kullanmak + yönde hiç bir etki oluşturmayacaktır. Full HD çözünürlük ve 60Hz için DVI ve HDMI yeterli kapasiteye ve desteğe sahiptir.
İyi sosyaller...

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı