Monitörde hangi renk modun kullanılmalı?

Agony07

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba monitörde renk yönetimine girince bunlar var ben hangi renk modunu kullanmalıyım.

Ekran Görüntüsü (5).jpg

Ekran Görüntüsü (4).jpg

Ekran Görüntüsü (3).jpg

20220904_154156.jpg

Arkadaşlar modlar da bunlar şu ana kadar sRGB standart ve Game mod kullandım Game mod en parlak olan ayırt etmek bile zorlanıyor çoğu rengi standart mod ona göre daha düşük parlaklıkta ama yine de parlak sRGB ise en az parlak olan bunlardan hangisini seçsem daha yararlı olur.

@Recep Baltaş bakar mısınız?

@İhydrogeni
@Recaizade Mahmut Efendi
@Curlier
Hocam bakabilir misiniz?

Son düzenleme:
Hocam ben şu an standart modda kullanıyor ama sRGB ile standart modun farkı ne onu merak ediyorum ve mesela sRGB ayarında bütün ayarlar kapanıyor doygunluk vb gibi standart da bazıları açık Game modda çoğu açık hunların farkı nedir ki @Recaizade Mahmut Efendi.

Bu kişisel bir şey. Gözüne en çok hitap edeni kullanman lazım. Ben kendi monitörümde sinema moduna ekstra olarak NVIDIA Denetim Masası'ndan +5 parlaklık ile kullanıyorum.

Monitörden gözüne hitab edeni yap. Ardından monitörün destekliyorsa bpc değerini yükselt. Harici bir işlem yapmana gerek yok. Hangi ekran kartı var, ekran kartı yoksa hangi işlemci?

sRGB modu daha çok doğru rengi görmen gerektiğinde kullanılması gereken bir monitör menüsü modu. Tavsiye etmem eğer oyun oynuyorsan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı