Monitörde ışık sızması var mı?

Fotoğraf ile belli olmaz hocam. Evet fotoğrafta çok fazla var gözüküyor fakat gerçekte bu kadar olmadığı kesin. Önemli olan sizi ne kadar rahatsız ettiği, eğer gündelik kullanımda bile hissediliyorsa sorun büyüktür. Mecbur çıplak gözle bakıp karar vereceksiniz, belki video ile gerçeğe daha yakın sonuç verir ama emin değilim. Backlight Bleed Test

Azıcık bile ışık sızmasını yaşayan birisi fotoğrafta nasıl parladığını bilir, buradaki insanlar neye göre fotoğraftan yorum yapmış anlamak mümkün değil.
şöyle sadece sağ taraf gözüme batıyor diğer forumlarda ve konularda ips panellerde böyle sorunlar olduğunu okudum garantiye göndereceğim umarım kabul ederler

Fotoğrafta her zaman fazlaymış gibi gözükür. Bunun farkını biz anlayamayız sen gerçekte nasıl görüyorsan öyledir. Ama kısaca şunu söyleyeyim IPS panellerin hepsinde ışık sızması çıkıyor ama az ama fazla. Bunu sadece karanlık ortamda ekranda siyah bir görüntü olduğunda görürsün onun dışında göze batmaz. Ve bildiğim kadarıyla garanti kapsamına girmiyor yani yeni aldıysan iade edebilirsin ama garantiye yollarsan geri gönderirler. Bende de var ama hiç rahatsız etmiyor tabii sarımsı bir ışık değilse...

Var gibine geldiyse yoktur. Kullanirken goze batmiyorsa ve hissetmiyorsan sorun yok. Ama kullanirken siyah sahnelerde falan bir seyler parliyorsa sorun var demektir.

Şöyle Windows'un arka planını siyah yaptığım zaman sağ üst taraf sarı şekilde parlıyor

Fotoğrafta her zaman fazlaymış gibi gözükür. Bunun farkını biz anlayamayız sen gerçekte nasıl görüyorsan öyledir. Ama kısaca şunu söyleyeyim IPS panellerin hepsinde ışık sızması çıkıyor ama az ama fazla. Bunu sadece karanlık ortamda ekranda siyah bir görüntü olduğunda görürsün onun dışında göze batmaz. Ve bildiğim kadarıyla garanti kapsamına girmiyor yani yeni aldıysan iade edebilirsin ama garantiye yollarsan geri gönderirler. Bende de var ama hiç rahatsız etmiyor tabii sarımsı bir ışık değilse.

Bugün gün içinde değişim yapmayı deneyeceğim ilk defa sıfır monitör aldım başımıza ne iş açıldı 😅

IPS glow ve backlight bleeding (ışık sızması) kavramları farklı şeyler, inceleyin derim eğer ekrana farklı açılardan ve uzaklıklardan bakarken parlamanın şiddeti veya şekli değişiyorsa IPS glow oluyor. Yenisi ile değiştirmek içinizi rahatlatabilir ama IPS glow denilen olay benim laptop ekranımda da var ve ben başka hatalar yüzünden 3 kere laptopu yenisi ile değiştirmek zorunda kaldım hepsinde mevcuttu, çok dert etmeyin o yüzden.

Dostum 150m öteden bile olduğu bariz belli. Ama endişe etmene gerek yok çünkü IPS monitörlerin hepsinde az ya da çok bu var. Benim kullandığım G24F-2'de de var bu. Monitörü iade edip yenisini alsan bile bu sefer daha fazla ışık sızması hatta ölü piksel de çıkabilir. Monitör işini her zaman bir kumar işi olarak görürüm. Rahatsız etmiyorsa ve gözünüzle zor görüyorsanız bırakın kalsın.
1706680800807.png

Hocam benim monitordede varmış(1 sene sonra keşfettim) :) oyun oynarken film izlerken ya da masaustunde en ufak bir belirti olmadığı için umursamadım. Sende de böyleyse sende umursama bence.

Şöyle Windows'un arka planını siyah yaptığım zaman sağ üst taraf sarı şekilde parlıyor

Bugün gün içinde değişim yapmayı deneyeceğim ilk defa sıfır monitör aldım başımıza ne iş açıldı 😅
Ucuz IPS modellerde hep var bu. Fiyat yukseldikce olmuyor bu tur sorunlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı