Monitörde ölü pixele karşı ne yapılmalı?

Bendeki de bunun aynısıydı pixel renk veriyor ama sıkışmış gibi. Sabaha kadar o videoyu oynattım ama nafile. Uğraşma bence. İade et ya da garantiye falan yolla.

YouTube'daki videoyu ben önermiyorum ama bir siteden yapmıştım. Ölü pikseli düzeltemese de sıkışanlar düzelmişti.
Pixel healer portable ile ben çözmüştüm. Güzel yanı boyutunu serbestçe ayarlayabiliyorsunuz ve o şokladığı sırada istediğiniz şeyi yapabilirsiniz. Ekranın sadece koordinatı girilen kısmı şoklanıyor :)

2'sinde de gözüküyor.

Denemekten başka çare gelmez. Kırmızı noktayı yukarıdaki uygulama ile çözmüştüm. Siyah olana ise nafile, değişim veya tamir yapılması gerekiyor.

YouTube'daki videoyu ben önermiyorum ama bir siteden yapmıştım. Ölü pikseli düzeltemese de sıkışanlar düzelmişti.
Pixel healer portable ile ben çözmüştüm. Güzel yanı boyutunu serbestçe ayarlayabiliyorsunuz ve o şokladığı sırada istediğiniz şeyi yapabilirsiniz. Ekranın sadece koordinatı girilen kısmı şoklanıyor :)

Denemekten başka çare gelmez. Kırmızı noktayı yukarıdaki uygulama ile çözmüştüm. Siyah olana ise nafile, değişim veya tamir yapılması gerekiyor.

Uygulamayı yüklediğimde bu karşıma çıktı nereden yapacağım ben sıkışmış pixel testini?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    161,4 KB · Görüntüleme: 31
Siyah piksel aynen dediğiniz gibi. Elektrik alamadığı için o tonda. Küçükken siyah yakınlaşınca gri.

Mavi ve yeşil arka planda da bu şekilde mi gözüküyor?
Sizce 1 ölü pixel iade etmeye değer mi?
Bana takıntı olmasının sebebi satma gereği duyarsam alıcının sorun etmesi.

1 pixelden dolayı değil giderel büyümesinden şüpheleniyorum.
2 defa monitör alma fırsatım oldu.
İkisinde de ölü pixel çıktı.
Forumda sık sık ölü pixel konuları açınca ciddi ciddi ölü pixelsiz monitöre inancım kalmadı açıkçası.
Üçüncü monitör için sipariş verdim bakalım sonuç ne olacak bende merak ediyorum.
Siz ölü pixelsiz monitöre inanıyormunuz cidden merak ediyorum.

Uygulamayı yüklediğimde bu karşıma çıktı nereden yapacağım ben sıkışmış pixel testini?

Bahsettiğim uygulama bu değil ki. Pixel healer portable yazdığınızda ilk çıkanı yüklemişsiniz anladığım kadarıyla :). 1.5.0.30 sürüm yazanı indirin başka bir güvenilir siteden.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı