Monitörde sinyal yok hatası

Juvasam4

Hectopat
Herkese merhabalar, dün akşam evden çıkarken sorunsuz bıraktığım bilgisayar döndüğümde donmuş bir haldeydi. Kapattım Power tuşundan ve uyudum. Bugün açtığımda ise monitörde sinyal yok hatası ile karşılaştım. Tavsiyesi olan varsa desteklerinizi bekliyorum.

Denediğim yöntemler;

1-Kasayı açıp temizledim.
2- BIOS pilini çıkarıp bir süre sonra tekrar taktım.
3- Başka bir VGA kablosu denedim.
4- Başka bir monitör denedim.
5- Başka bir ekran kartı denedim.
6- Ekran kartını temizledim.
7- RAM yerlerini değiştirdim, silgiyle sildim.

İnternet'ten bulabildiğim tüm yollar bunlardı ve hepsini denedim fakat sonuca ulaşamadım. Bir tavsiyesi olan var mıdır? İyi forumlar.

Anakart ile ilgili bir sorun olabilir.

Garantisi varsa servise göndermeniz sanırım en iyisi olur, ancak bilgisayar parçalarının ayrı ayrı garantisi varsa o zaman sorun hangi parçada onu tespit etmekte fayda var.
Başka monitörle denediğinize göre sorun büyük ihtimalle kasada oluşmuş. Çalışan bir bilgisayarda deneme şansınız varsa parçaları tek tek başka bilgisayarda denemek zahmetli iş olsa da en garanti yol olur herhalde.
En çok şüphelendiğiniz parçayla başlayabilirsiniz.

Zamanında en çok karşılaştığım sorunlardan biriydi. Ne denediysem olmuyordu. Eninde sonunda kendimce (ne kadar iyi olduğu tartışılır) bir yöntem buldum. Kasada ne kadar bileşen varsa sökerdim temizlerdim, geri takardım ve açılırdı. 1-2 ay sonra tekrar yaşardım. Tekrar yapardım. Dene derim Yaklaşık 1 yıl boyunca bu şekilde kısır döngü yaşadık bilgisayarımla. En sonunda değiştirip yenisini aldım.

Garantisi varsa servise göndermeniz sanırım en iyisi olur, ancak bilgisayar parçalarının ayrı ayrı garantisi varsa o zaman sorun hangi parçada onu tespit etmekte fayda var.
Başka monitörle denediğinize göre sorun büyük ihtimalle kasada oluşmuş. Çalışan bir bilgisayarda deneme şansınız varsa parçaları tek tek başka bilgisayarda denemek zahmetli iş olsa da en garanti yol olur herhalde.
En çok şüphelendiğiniz parçayla başlayabilirsiniz.
Ekran kartım dışında sistem bir hayli eski, garanti kapsamında değil maalesef. O kadar imkan olsaydı keşke

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı