Çözüldü Monitörde siyah dümdüz çizgi var

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ShitShotTR

Hectopat
İyi akşamlar herkese. ASUS marka monitörüm var. Kendisine hep iyi baktım, benden yana hiçbir sıkıntısı yok. Zaten ana yüzünü de sileli uzun zaman oldu ama daha dün sağ üst tarafına baktığımda fotoğraftaki gibi simsiyah bir çizgi gördüm. Monitörün kapalı halinde veya Windows'un açılmasını beklerkenki siyah ekranda bu çizgi yok. Windows açıldığı an çıkıyor. Benim tarafımdan hiçbir şekilde darbe alımı yok. Sizce bu çizgi nedir? Yazılımsal bir çözümü var mı? Daha 1 yıl olmadı garantisi de duruyor.

Dosya Ekleri

• IMG-20241122-WA0083.jpg
    IMG-20241122-WA0083.jpg
    127,1 KB · Görüntüleme: 135
Hocam öncelikle ben de İtopya' dan aldım. İki seçeneğin var: Ya kargoya vereceksin ya da en yakın mağazaya kendin götüreceksin. Her iki durumda da paketlenmesini yapmak zorundasın. Kutusuna her parçasını koy. Zaten kutunun içinde strafor köpük vardır iş görür. Ek bir şey ile kaplamamıştım. Ben kargoda başına bir şey falan gelir diye kendim götürmüştüm, arkadaşla gittiğim için de sohbet muhabbet olmuştu. Ancak direkt kargoya vereceksen öncelikle İtopya'ya mail at ve durumu anlat. Sana kargo kodu verecekler. O kod ile dedikleri kargocuya git, bedavaya verebilirsin kargoya. Muhtemelen paneli değiştirir verirler. 1-2 hafta içinde genelde geliyor.

En uzun 21 iş günü içinde diyorlar ama dediğim gibi 1-2 hafta içinde genelde teslim ediyorlar
Hocam içerisinden çıkan displayport kablom yok eski monitörümü satarken o kabloyu vermiştim sorun olur mu güç kablosu vs. var onları koyabilirim fakat dediğim gibi displayport kablom yok.

Hocam içerisinden çıkan displayport kablom yok eski monitörümü satarken o kabloyu vermiştim sorun olur mu güç kablosu vs. var onları koyabilirim fakat dediğim gibi displayport kablom yok.
Dediğim gibi sana da çok yüksek ihtimal ile panel değişimi yapacaklardır. Ana sorun panel arızası ve buna odaklı bir garanti kapsamına veriyorsun. Ondan dolayı sorun olacağını zannetmiyorum ama sana tavsiyem bir ürünün garantisi bitmeden parçalarını satma. Bunda sorun olmaz ama başka ürünlerde olabilir.

Dediğim gibi sana da çok yüksek ihtimal ile panel değişimi yapacaklardır. Ana sorun panel arızası ve buna odaklı bir garanti kapsamına veriyorsun. Ondan dolayı sorun olacağını zannetmiyorum ama sana tavsiyem bir ürünün garantisi bitmeden parçalarını satma. Bunda sorun olmaz ama başka ürünlerde olabilir.
Kesinlikle doğru bir nokta hatam oldu acemilik diyelim hocam. Teşekkürler bilgiler için ek olarak ben biraz takıntılıyım sanırım ürün kargoda zarar görmez değil mi ? Bide kullanıcı hatası falan demezler değil mi? Bu sorunun yaygınlaşma sebebi ne olabilir ki herkeste aynı sorun

Kesinlikle doğru bir nokta hatam oldu acemilik diyelim hocam. Teşekkürler bilgiler için ek olarak ben biraz takıntılıyım sanırım ürün kargoda zarar görmez değil mi ? Bide kullanıcı hatası falan demezler değil mi? Bu sorunun yaygınlaşma sebebi ne olabilir ki herkeste aynı sorun
Hocam öncelikle tamamen marka model ile alakalı. Bazı modellerde çok nadir yaşanır, bazılarında ise 1 hafta sonra bile çıkar. Bazı modeller kroniktir mesela hiç tavsiye edilmez. Eğer mağaza yakınsa direkt kendin git, mağaza da gezmiş olursun. Baktın uzak, hiç uğraşma direkt ver kargoya.

Hocam öncelikle tamamen marka model ile alakalı. Bazı modellerde çok nadir yaşanır, bazılarında ise 1 hafta sonra bile çıkar. Bazı modeller kroniktir mesela hiç tavsiye edilmez. Eğer mağaza yakınsa direkt kendin git, mağaza da gezmiş olursun. Baktın uzak, hiç uğraşma direkt ver kargoya.
Benim ürün VG279Q1A Mersin tarafındayım mağaza istanbulda net kargoya vermem lazım da

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı