Monitörde ufak hafif karartılar var

Onur_9911

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,
Philips monitörümde birkaç aydır gözüme çarpan ufak karartılar var. Günlük kullanımda hiç dikkat çekmiyor fakat ölü piksel testi yaparken görülebiliyor. Monitörümde herhangi bir ölü piksel yok fakat 3 farklı yerde bakıldığında zor görülen hatta üzerine biraz odaklanırsanız tamamen gözden kaybolan hafif karartılar var. Monitör temizleme sıvısı ve microfiber bez ile temizliğini yaptım fakat çıkmıyor.
Bu izlerin ne olduğu hakkında bilgisi olan var mıdır?
Ayrıca Philips LCD Monitörlerin internette 36 ay garantisi olduğu yazıyor fakat servisi aradığımda 24 ay garantisi olduğunu monitörümün garantisinin bittiğini söylediler.
Sizce bu sorunu nasıl çözebilirim, ne yapmalıyım?
Resimleri ekte paylaştım, 1. karaltı çok çok hafif olduğu için kamerada pek belli olmamış fakat diğerleri belli oluyor.

Dosya Ekleri

• 252187896_6928805220470903_3039184244830258066_n.jpg
    252187896_6928805220470903_3039184244830258066_n.jpg
    84,8 KB · Görüntüleme: 53
  • monitör.jpg
    monitör.jpg
    92,3 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Philips monitörümde birkaç aydır gözüme çarpan ufak karartılar var. Günlük kullanımda hiç dikkat çekmiyor fakat ölü piksel testi yaparken görülebiliyor. Monitörümde herhangi bir ölü piksel yok fakat 3 farklı yerde bakıldığında zor görülen hatta üzerine biraz odaklanırsanız tamamen gözden kaybolan hafif karartılar var. Monitör temizleme sıvısı ve microfiber bez ile temizliğini yaptım fakat çıkmıyor.
Ayrıca Philips LCD monitörlerin internette 36 ay garantisi olduğu yazıyor fakat servisi aradığımda 24 ay garantisi olduğunu monitörümün garantisinin bittiğini söylediler.
Resimleri ekte paylaştım, 1. karaltı çok çok hafif olduğu için kamerada pek belli olmamış fakat diğerleri belli oluyor.

Panel yanması olabilir.

Merhaba,
Ayrıca Philips LCD Monitörlerin internette 36 ay garantisi olduğu yazıyor fakat servisi aradığımda 24 ay garantisi olduğunu monitörümün garantisinin bittiğini söylediler.
İlk aldığınızda böyle bir sorun yoksa yanlış kullanım sonucu böyle lekeler oluşur dostum. Örneğin fazla suyla ekranı silmek, darbe alması, temizlenirken fazla kuvvet uygulanması lcd içerisindeki matrise zarar verir ve bu görüntü oluşur.

İlk aldığınızda böyle bir sorun yoksa yanlış kullanım sonucu böyle lekeler oluşur dostum. Örneğin fazla suyla ekranı silmek, darbe alması, temizlenirken fazla kuvvet uygulanması LCD içerisindeki matrise zarar verir ve bu görüntü oluşur.

Anladım, peki monitörümün ne kadar garantisi kaldığını sorgulayabileceğim bir yer var mıdır acaba?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı