Monitördeki farklı renklerin sebebi nedir?

JOTEMM

Hectopat
Daha fazla  
1680104462632.png

Yukarıdaki mavi harflerın yanında kırmızı pikseller var. Aynı sorun sarı harflerde de var ama onların yanında koyu mavı renklı pikseller var ve bazen monıtorde dalgalanma goruyorum. Oyunlarda crosumun yanlarında da oluyor aynısı. Sebebi nedir cok sınır bozucu bir şey. Nasıl düzeltebilirim?

Ekran kartı driver'ı, görüntü kablon veya ekran kartının ta kendisinde sorun olabilir. Görüntü kablosu olarak kaliteli bir model kullanıyor ve kablonun da sağlam olduğunu düşünüyorsan o zaman DDU ile ekran kartı driver'larını silip tekrar kurmanı öneririm. Ayrıca monitörü başka bir bilgisayara veya cihaza da bağlayıp kontrol eder misin? Belki monitörün kendisinde de sorun olabilir. Anlaşılır zaten hemen. Ekran görüntüsünden maalesef anlaşılmaz bahsettiğin sıkıntı. Monitörün fotoğrafını çekmen gerek.

Ekran kartı driver'ı, görüntü kablon veya ekran kartının ta kendisinde sorun olabilir. Görüntü kablosu olarak kaliteli bir model kullanıyor ve kablonun da sağlam olduğunu düşünüyorsan o zaman DDU ile ekran kartı driver'larını silip tekrar kurmanı öneririm. Ayrıca monitörü başka bir bilgisayara veya cihaza da bağlayıp kontrol eder misin? Belki monitörün kendisinde de sorun olabilir. Anlaşılır zaten hemen. Ekran görüntüsünden maalesef anlaşılmaz bahsettiğin sıkıntı. Monitörün fotoğrafını çekmen gerek.
bilmiyorum gorebılıyo musunuz ordaki mavi harflerin yanındakı kırmızılıkları ?

Tamam o zman fotograf atayım sızde gozukmuyor sanırım b

dabad389-6bb9-471d-b0ee-0c81ec439034.jpg

Oyle SS atınca.

Bu kırmızılık diye bahsettiğin şeyler ekran görüntüsüyle anlaşılmaz. Şöyle düşün. Ekranının ışığını kıs, kontrastını boz mesela ama aldığın ekran görüntüsü standarttır. Bir sorun varsa direkt monitörün fiziksel olarak fotoğrafı gerekli.
attım bakın bır de boyle bu problem dedıgınız ile mı ılgılı.

Dosya Ekleri

• a510ceeb-d237-4df7-8bb9-a20b2926cc3e.jpg
    a510ceeb-d237-4df7-8bb9-a20b2926cc3e.jpg
    190,2 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme:
Monitörünün modelini ve kullandığım çözünürlük/hz ayarlarını falan iletebilir misin? Acaba monitörün tam olarak desteklemediği bir ayarda çalıştırıyor olabilir misin? Bir de görüntü kablonu da kontrol etmelisin. Yani sana daha önceki yorumlarımda bahsettiklerimi yapman seçenekleri daraltarak sorununun kaynağına daha rahat ulaşmanı sağlar.

Mon'tor ASUS VG248QG 1280x1024 165 Hz kullanıyorum. Dedikleriniz deniyyeyım bu yaşadıgım olayın adı ne parazıt mıdir nedır? Bazıları priz değişin demiş ondan da olabilir mi acaba?

1680111685303.png

Monitörünün modelini ve kullandığım çözünürlük/hz ayarlarını falan iletebilir misin? Acaba monitörün tam olarak desteklemediği bir ayarda çalıştırıyor olabilir misin? Bir de görüntü kablonu da kontrol etmelisin. Yani sana daha önceki yorumlarımda bahsettiklerimi yapman seçenekleri daraltarak sorununun kaynağına daha rahat ulaşmanı sağlar.

@KafadanKontak

Son düzenleme:
1080p bir monitörü neden daha düşük bir çözünürlükte kullanıyorsun? 1080p 32-bit 165HZ ayarına alınca düzelecektir. Monitörün fabrika çıkışlı piksel değerini daha düşük ayarda kullandığın için arada kalan bazı renk atanamayan piksellerden dolayı sorun yaşıyorsun. Çözünürlüğü rekabetçi oyun oynarken avantaj olsun diye veya FPS arttırmak için o modda kullanacaksan oyuna girmeden önce yine istediğin özünürlüğe indirebilirsin. Ama sonrasında güncelik kullanım için 1080p'ye al. Ama crosshair'in üzerinde de kalmaya devam eder bahsettiğin pikseller eğer 1080p'ye almazsan.

1080p bir monitörü neden daha düşük bir çözünürlükte kullanıyorsun? 1080p 32-bit 165HZ ayarına alınca düzelecektir. Monitörün fabrika çıkışlı piksel değerini daha düşük ayarda kullandığın için arada kalan bazı renk atanamayan piksellerden dolayı sorun yaşıyorsun. Çözünürlüğü rekabetçi oyun oynarken avantaj olsun diye veya FPS arttırmak için o modda kullanacaksan oyuna girmeden önce yine istediğin özünürlüğe indirebilirsin. Ama sonrasında güncelik kullanım için 1080p'ye al. Ama crosshair'in üzerinde de kalmaya devam eder bahsettiğin pikseller eğer 1080p'ye almazsan.
sebebi fps oyunları oynuyorum gozum ona alışık 1920x1080p sevmiyorum.Daha onceden de 1280x1024 kullandım boyle bır sorunla karşılaşmıyordum.Fakat farklı prizde deneyecegim belki 5 li prızımde problem vardır.Belkide monıtrode vardır 4.senesı bilmiyorum.Ekran kartını yenı aldım ondan kaynaklı olcagını da sanmıyorum.Siz ne dersiniz bilmiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı