Rumirion
Megapat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar, bugün ilk defa bir bilgisayar topladım. Kasanın montajının yapıldığı yerde hiçbir sorun yoktu. Monitöre görüntü geliyor ve kasa çalışıyordu. Tek sorun Power kablosunun (ön panel) çalışmıyor olmasıydı. Geçici olarak Power ile reset tuşunun yerini değiştirdik ve kasanın reset tuşu ile açılmasını sağladık. Eve geldiğimde bu ön panel kablolarının yerinden çıktığını gördüm ve tekrar reset ile Power tuşunun yeri değişecek şekilde bağladım. Kasayı açtım ve monitörü VGA ile kasaya bağladım ama görüntü gelmediğini gördüm. Belki VGA'da sorun vardır diyerek HDMI ile denedim ama yine görüntü gelmedi. İnternette küçük bir araştırma sonucu RAM'leri çıkarıp takmanın sorunu çözdüğünü okudum ve denildiği gibi RAM'leri çıkarıp yeniden taktım. Fakat hala monitöre görüntü gelmedi. Klavye takıldığı zaman ışık geliyor ve klavye çalışıyor ama monitöre görüntü gelmiyor. Monitör PS4 ile sorunsuz bir şekilde çalışıyor yani sorun monitörde değil. Bunun sebebi nedir? Nasıl çözebilirim? Yardımcı olursanız çok çok sevinirim.
Sistemim;
CPU: Ryzen 5 3600.
GPU: Zotac GTX1660 Super.
RAM: G.Skill Ripjaws (2x8) 16 GB 3200MHz CL16.
Anakart: MSI B450M PRO- M.2 Max.
SSD: Samsung Evo 860 500GB.
Kasa: Xigmatek sirocon III 650W Plus 80 PSU.
Monitör: Acer SA230ABI 75Hz 4ms.
Sistemim;
CPU: Ryzen 5 3600.
GPU: Zotac GTX1660 Super.
RAM: G.Skill Ripjaws (2x8) 16 GB 3200MHz CL16.
Anakart: MSI B450M PRO- M.2 Max.
SSD: Samsung Evo 860 500GB.
Kasa: Xigmatek sirocon III 650W Plus 80 PSU.
Monitör: Acer SA230ABI 75Hz 4ms.
Son düzenleyen: Moderatör: