Monitöre görüntü gelmiyor

başçavuş

Hectopat
Katılım
7 Haziran 2019
Mesajlar
27
Arkadaşlar geçenlerde yeni bir PC aldık elimizde zaten önceden kalmış olan eski bir monitör ve eski bir PC vardı, eski monitörün kablosunu yeni PC'ye bağladım çalıştırdık PC çalıştı fanları falan döndü RGB LED'leri yandı ama monitöre görüntü gelmedi. Monitörün ekranında sinyal yok yazıyor mavi mavi ve yanıp sönüyor yani monitör gücü alıyor çalışıyor, ama görüntü gelmiyor anladığım kadarıyla. Sonra eski PC'ye de taktık onda da çalışmadı monitör yine sinyal yok yazdı. Bu arada bu monitörü iki yıldır falan hiç çalıştırmadık veya çalıştıramadık ama umursamadık zaten PC eski olduğu için pek işimize yaramıyordu. Sonra monitörün görüntü kablosuna baktık. Sanırım VGA deniyor internetten resimlerine baktım kablonun bu kabloda normalde 15 pin oluyor sanırım ama bizim monitörün kablosunda 14 pin var yani bu kablonun 14 pinli olanları da var mı yoksa bir pin kırılmış mı?
Eğer bu kablo sadece 15 pinli ise biz bu kabloyu nasıl değiştirebiliriz çünkü kablo monitörün içinden geliyor direkt monitöre bağlı
Ya da bu kablonun 14 pinli olanları da varsa sorun neden kaynaklanıyor olabilir eğer monitör tamamen bozuk olsaydı ekranda sinyal yok da yazmazdı diye düşünüyorum. Bu konular hakkında fazla bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bizim televizyon da biraz eski plazma TV'lerden interneti yok VGA girişi vardı ama denemedim pcye bağlamayı internetten PC'yi nasıl TV'ye bağlarım diye baktım PC'yi bağladığı için bozuldu falan gibi yorumlar görüp biraz çekindim.
Görselde de attığım gibi bir pin eksik ve bu kablo direkt monitörün içinden çıkıyor monitöre bağlı şekilde bu kabloyu kesip bağlayıp bir şeyler yapıp düzeltebilir mi bilgisayarcı yani kablo değişimi oluyor mu bu kablolarda
Yeni PC VGA sinyalini vermese bile eski PC'de de çalışmadı monitör sinyal yok yazdı eskiden eski PC'de çalışıyordu, söküp çıkarırken falan bir pin kırılmış olabilir.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20201206_191758.jpg
    IMG_20201206_191758.jpg
    65,6 KB · Görüntüleme: 14
Resimden gördüğüm kadarılya kırılma vs yok kablonun orjinalinde 14 pin var.
15 pin in tamamı kullanılmıyabiliyor.
Bazı pinler boş olabilir.
Sinyal gelmemesi bu pine bağlı değildir.
TV'ye bağlamada sorun olmaz TV'de bir nevi monitördür.
TV'ye PC'yi bağlamadan arızanın nerede olduğunu anlayamazsın.
 
Monitörün güç kablolarında sıkıntı olabilir, inceleyiniz. Dönüştürücü kullanıyorsanız o yüzden de olabilir. Ekran kartını çıkarıp, temizleyip takın. BIOS pilini çıkartıp CMOS reset atıp bilgisayarı açın, deneyin. Ekran kartını söküp onboard yapın. Olmazsa söyleyin.
 
Bilgisayarcıya götürdük bunun çözünürlüğü düşük dedi o yüzden çalışmıyor dedi 600x800'dü sanırım bilgisayarcıda da çalışmadı monitör, monitör çözünürlüğün en az kaç olması gerek yeni monitör alacağız aldığımız hazır sistemdi PC hocası gg-2 ismi, gaminggentr diye bir siteden aldık işlemci Ryzen3 3100.
Anakart A320 S2H.
Ekran kartı GTX1650.
Buna uygun bir monitör tavsiye eder misiniz bütçemiz çok fazla değil ucuz fiyat performans ürünleri tavsiye eder misiniz.
ASUS VP228HE adlı modele baktım alınabilir bir monitör müdür bir sorunu sıkıntısı var mıdır, bu sisteme uyar mı ?
Bir de internetten almamda sorun olur mu monitörü kargo esnasında kırılabilir falan. Vatan Bilgisayar gibi dükkanları olan satıcılardan uygun fiyatlı F/P ürünü bulursanız link atar mısınız?
 
Söylediğiniz monitör alınabilir giriş seviyesi ve fiyat performans bir monitör.
İnternetten almaya gelince bilindik bir yerden alırsan Vatan Bilgisayar gibi bu firmaların çalıştığı kargo firmaları ne taşıdığını biliyor ve ona göre davranıyorlar. Ayrıca ürünü teslim alırken kolinin dışında patlak darbe vs var mı kontrol edebilirsin.
 

Geri
Yukarı