Monitöre görüntü gelmiyor

mrccn2

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden yardım eden herkese teşekkür ederim.

Bugün masaüstü bilgisayarda oyun oynarken bir anda oyun dondu.
Ben de bilgisayar kendine gelmeyince kasadan kapattım.

Tekrar açmaya çalışınca kasa çalışıyor ama monitöre hiçbir şekilde dürtme olmuyor, yani bilgisayar hiç çalışmıyormuş gibi devam ediyor.
Bir gün önce de böyle yapmıştı sonra tekrar açınca çalışmıştı, ilk açtığımda sistemle ilgili bir yazı gelmsiti ama yanlışlıkla kapattım ve Windows'u normal başlattım ve açıldı.

Şu an hiç açılmıyor ekran kartını çıkarıp temizledim, RAM'lari çıkarıp temizledim olmadı.

Çözümünü bilen açıklayabilir mi hocalarım?

LCD ekran ise elektrikten kaynaklı olarak monitörün kristalleri yanmış olabilir. Elektriğe fazla yüklenmeyiniz. Tesisatın tamamını değiştirme riski ile karşı karşıya kalabilme riskiniz var. Kristalleri kendiniz değiştirebilirseniz değiştirin, değiştiremezseniz en fazla 150 liraya herhangi bir bilgisayarcıda değiştirtebilirsiniz.

Hocam klavye ve mouse a herhangi bir LED gelmiyor, ışık yok yani.

O halde kasanın tüm kablo bağlantılarını, ekran kartını, RAM'leri, ve BIOS pilini çıkarın.
Ve 10 dk kasayı bu şekilde bekletin.

Bekletme esnasında belli aralıklarla Power tuşuna 5-6 kez bas bırak yapın.
Sonra parçaları ve kasa bağlantılarını düzgünce terine takın ve sistemi çalıştırın.

Donanımsal sıkıntı yoksa sistem açılacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı