Monitöre görüntü gelmiyor

West61

Hectopat
Daha fazla  
PC açılıyor fakat monitöre görüntü gelmiyor. Dönüştürücü kullanıyorum değiştirdim yine aynı VGA kablosunu değiştirdim sorun halen düzelmedi. PC açılıyor monitöre görüntü geliyor masaüstüne gelince görüntü gidiyor VGA kablosunu çıkarıp takınca görüntü geliyor. Daha önce çift monitör kullanıyordum şimdi tek monitör kullanıyorum. Diğer monitörü çıkarınca bu sorun oluşmaya başladı sorun nedir sizce?

1 daha detaylı bilgi ver. Mesela şu an bilgisayarın ekran çıkışlarına ne bağlı?
2 VGA gibi monitörler hep sorunludur. Tak çıkar yapmak gerekebilir. O yüzden yeni alınmasını tavsiye ediyorum.

Tek monitör kullanmaya başladıktan sonra sorunu yaşadığınız için sürücü kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Sistem, görüntüyü 2. monitöre vermeye çalışıyor veya daha geniş görüntü vermeye çalıştığı için monitör kabul etmiyor olabilir.

Windows görüntü ayarlarını ve ekran kartı sürücü ayarlarını kontrol eder misiniz?

Buna benzer bir sorun bende de vardı. Monitorü Power tuşu ile kapatıp tekrar açınca kisa bir goruntu gelip gidiyordu, içini açıp bakinca besleme kartının yandığını oğrendim. Sizden ricam baska bir monitorde ayni VGA kablosu ile test edebilir misiniz?

Tek monitör kullanmaya başladıktan sonra sorunu yaşadığınız için sürücü kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Sistem, görüntüyü 2. monitöre vermeye çalışıyor veya daha geniş görüntü vermeye çalıştığı için monitör kabul etmiyor olabilir.

Windows görüntü ayarlarını ve ekran kartı sürücü ayarlarını kontrol eder misiniz?
Ekran kartı sürücü ayarlarında herhangi bir sıkıntı gözükmüyor windows görüntü ayarlarında herhangi bir sıkıntı yok ekran kartı driver güncel
Buna benzer bir sorun bende de vardı. Monitorü Power tuşu ile kapatıp tekrar açınca kisa bir goruntu gelip gidiyordu, içini açıp bakinca besleme kartının yandığını oğrendim. Sizden ricam baska bir monitorde ayni VGA kablosu ile test edebilir misiniz?

Farklı bir monitör ile deneme imkanım yok VGA kablosunu değiştirdim dönüştürücüyü değiştirdim fakat sorun halen aynı. Monitörün Power tuşuna basınca herhangi bir görüntü gelmiyor sadece ASUS yazısı geliyor sonra yine aynı no Signal hatası verip kapanıyor.
1 daha detaylı bilgi ver. Mesela şu an bilgisayarın ekran çıkışlarına ne bağlı?
2 VGA gibi monitörler hep sorunludur. Tak çıkar yapmak gerekebilir. O yüzden yeni alınmasını tavsiye ediyorum.

Ekran çıkışına sadece dönüştürücü bağlı daha önce çift monitör kullanırken böyle bir sorun yoktu ve eski PC de aynı sorun vardı şu an yeni PC de hata devam ediyor.

Son düzenleme:
Ekran kartı sürücü ayarlarında herhangi bir sıkıntı gözükmüyor Windows görüntü ayarlarında herhangi bir sıkıntı yok ekran kartı driver güncel.

Farklı bir monitör ile deneme imkanım yok VGA kablosunu değiştirdim dönüştürücüyü değiştirdim fakat sorun halen aynı. Monitörün Power tuşuna basınca herhangi bir görüntü gelmiyor sadece ASUS yazısı geliyor sonra yine aynı no Signal hatası verip kapanıyor.

Test etmeden bir şey öğrenemeyiz.
Yüksek ihtimal ekran kartı veya monitördan olduğunu düşünüyorum, çipset arızalarında da buna benzer sorunlar çıkabiliyor (bu da başıma gelmişti😃). Onun haricinde elimden pek bir şey gelmiyor maalesef.

Test etmeden bir şey öğrenemeyiz.
Yüksek ihtimal ekran kartı veya monitördan olduğunu düşünüyorum, çipset arızalarında da buna benzer sorunlar çıkabiliyor (bu da başıma gelmişti😃). Onun haricinde elimden pek bir şey gelmiyor maalesef.

Teşekkür ederim ekran kartından şüphelenmiyorum daha önceki PC de sorun devam ediyordu şu anda halen aynı :)
O zaman dönüştürücüden veya monitörden kaynaklıdır.

Dönüştürücüyü değiştirdim monitörden kaynaklı ise ayar yapmam falan mı gerekiyor acaba veya monitörün ayarlarını sıfırlasam yararı olur mu?

Teşekkür ederim ekran kartından şüphelenmiyorum daha önceki PC de sorun devam ediyordu şu anda halen aynı :)

Dönüştürücüyü değiştirdim monitörden kaynaklı ise ayar yapmam falan mı gerekiyor acaba veya monitörün ayarlarını sıfırlasam yararı olur mu?

Monitör'ü sıfırlamanın işe yarayacağını sanmam ama isterseniz sıfırlayın. Yanlardan veya alttan menü tuşunu bulup fabrika ayarlarına döndürün. O da olmazsa monitörü ve kabloyu en yakın bilgisayarciya götürüp test ettirin hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı