Monitöre görüntü gitmiyor

Brandt

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayarı 5 aydır kardeşim kullanıyor, ben askerdeyim. Bugün aradı ve bilgisayarın çalışmadığını söyledi. Zaten yavaş çalışmaya başlamış son günlerde, bilgisayar çalışırken 'bip bip bip" diye ses gelmiş, bilgisayarı kapatmış ertesi gün açmaya çalışmış açılmamış. Güç düğmesine ilk bastığında hemen açılmıyor, kapatırken zor kapanıyor, ekrana görüntü gelmiyor, fanlardan zorlama sesi geliyormuş. Sizce sorun neden kaynaklı olabilir? En son 1.5 sene önce termal macun sürmüştüm, kötü bir markaydı acaba işlemci mi yandı?

Bilgisayarı 5 aydır kardeşim kullanıyor, ben askerdeyim. Bugün aradı ve bilgisayarın çalışmadığını söyledi. Zaten yavaş çalışmaya başlamış son günlerde, bilgisayar çalışırken 'bip bip bip" diye ses gelmiş, bilgisayarı kapatmış ertesi gün açmaya çalışmış açılmamış. Güç düğmesine ilk bastığında hemen açılmıyor, kapatırken zor kapanıyor, ekrana görüntü gelmiyor, fanlardan zorlama sesi geliyormuş. Sizce sorun neden kaynaklı olabilir? En son 1.5 sene önce termal macun sürmüştüm, kötü bir markaydı acaba işlemci mi yandı?

Biip bip dediysen RAM'lerin takılı olmadığı zaman ya da RAM'lerin bozulduğu zaman çıkan sestir. RAM takılı değilse zaten çalışmaz. RAM'leri söküp başlat düğmesine bassın. Biip biip sesi geliyorsa anakartta sorun yok sonra RAM'leri tek tek takacak hangi yuva da ya da RAM takınca biip biiip sesi geliyorsa o yuva ya da RAM bozuktur da bu yazdıklarımı yapacak kadar bilgisayardan anlıyorsan sorun yok yoksa sen anlatacaksın o yapacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı